تعیین بعد ساختارهای ژئوالکتریک زیرسطحی و مدل سازی یک بعدی داده های مگنوتلوریک منطقه شمال سبلان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی انرژی های نو وپاک
  • کد COI اختصاصی: CCE02_237
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 715
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما حمزه لویی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه شاهرود

علی مرادزاده

استاد، دانشگاه شاهرود

علی نجاتی کلاته

استادیار دانشگاه شاهرود

عارف زینال پور

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شاهرود

چکیده

مگنوتلوریک یکی از روش ها اکتشافی است که از ثبت همزمان میدان های طبیعی مغناطیسی و میدان های الکتریکی القایی آن در زمین استفاده می کند. چون این روش از سیگنال های الکترومغناطیسی طبیعی با بازه فرکانسی وسیع بهره می گیرد عمق اکتشاف آن از چند متر تا چندین کیلومتر متغیر است. هدف از این مقاله آنالیز نتایج به دست آمده از سونداژهای مگنوتلوریک در منطقه شمال سبلان می باشد. برای به دست آوردن یک پاسخ دقیق از ساختارهای زیرسطحی ابتدا باید ابعاد ساختارها مورد ارزیابی قرار گیرد. به این منظور از پارامترهای اسکیو و اسکیو حساس به فاز استفاده شده است. همچنین برای مدل سازی یک بعدی داده های موجود از نرم افزار WinGLink استفاده شده است. الگوریتم مورد استفاده، الگوریتم معکوس سازی هموار اوکام می باشد که یک روش منظم سازی برای حل مسائل غیرخطی است. برای مدل سازی یک بعدی از داده های مد Invariant استفاده شده است . طبق آنالیز ابعادی، ابعاد ساختارهای منطقه در فرکانس های بالا غیر سه بعدی و در فرکانس های پایین ساختارها سه بعدی هستند. نتایج مدل سازی یک بعدی نشان داد لایه رسانا که در عمق کم قرار دارد، پوش رسی را تشکیل می دهد. همچنین مخزن ژئوترمال با ضخامت 1000 تا 1500 متر در عمق تقریبی 1300 متری قرار دارد.

کلیدواژه ها

مگنوتلوریک، زمین گرمایی، اسکیو، اسکیو حساس به فاز، مدل سازی یک بعدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.