انرژی باد و توربین های بادی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی انرژی های نو وپاک
  • کد COI اختصاصی: CCE02_213
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رحیمی ترکی

دانشجوی کارشناسی ارشددانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود دانشکده فنی و مهندسی

کیانا زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تبریز

مهدیه پژوهان فر

استادیار و عضو هیئت علمی گروه آموزش معماری دانشگاه گلستان دانشکده فنی مهندسی

چکیده

طی سال های اخیر عمدتاً به دلیل مشکلات زیست محیطی ناشی از مصرف سوخت های فسیلی و گرم شدن زمین در اثر تمرکز روزافزون اکسیدهای کربن، از یک طرف و لزوم تنوع بخشی به منابع تامین انرژی به منظور حفظ و مصرف سوخت های هیدروکربوریف از سوی دیگر، توجه به استفاده بیشتر از انرژی های نو و تجدیدپذیر رو به افزایش گذاشته است. گذشته از انرژی برق آبی ، انرژی های خورشیدی ، باد و زمین گرمایی از مهمترین انرژی های تجدیدپذیر و نو هستند. انرژی باد به عنوان یکی از فن آوری های انرژی پاک محسوب می شود. نیروگاه های بادی آلایندگی هوا یا گاز گلخانه ای تولید نمی کنند. انرژی باد با ساخت ماشین ها اولیه بادی در روزگار قدیم مورد استفاده قرار گرفت. احتمالا نخستین ماشین های بادی توسط ایرانیان و یونانیان ساخته شده است. ایرانیان برای خرد کردن دانه ها و مصریها، رومیها و چینی ها برای قایقرانی و آبیاری از انرژی باد استفاده کرده اند بعدها استفاده از توربین های بادی با محور قائم در سراسر کشورهای اسلامی معمول شد. سپس دستگاه های بادی با محور قائم با میله های چوبی توسعه یافت بطوریکه در اواسط قرن نوزدهم حدود 9 هزار ماشین بادی به منظورهای گوناگون مورد استفاده قرار میگرفت. قبل از انقلاب صنعتی، از انرژی باد استفاده گسترده به عمل می آمد اما در دوران های بعد سوخت های فسیلی جایگزین باد گردیدند و انرژی باد جایگاه خود را در جهان از دست داد. طی دهه های اخر قرن بیستم انرژی باد مجدداً مورد عنایت جهانیان قرار گرفت به طوری که تا پایان سال 1999 ظرفیت تولید برق از انرژی باد در جهان به 13/400 مگاوات رسید. در این مقاله سعی شده است تا با معرفی هرچه بیشتر انرژی باد، جایگاه این انرژی را در زندگی امروزی بیشتر از پیش نشان دهیم.

کلیدواژه ها

انرژی های تجدیدپذیر، انرژی باد، توربین بادی، سیستم های بادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.