بررسی نقش مدیریت، معماری و شهرسازی در توسعه پایدار گردشگری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گردشگری و طبیعت گردی ایران زمین
  • کد COI اختصاصی: CTEI02_443
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1384
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شبنم اکبری نامدار

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده هنر و معماری، تبریز، ایران

لیلا کاظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده هنر و معماری، تبریز، ایران

شبنم انصاری نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب، دانشکده علوم انسانی، بناب، ایران

چکیده

صنعت گردشگری برای ایجاد تعادل بین توسعه پایدار و ارتقاء سطح کیفی زندگی جوامع، بسیار بااهمیت است و به طور موثری می تواند مشکلات جوامع را مهار کند. تحقیق حاضر با هدف شناسایی رابطه مدیریت گردشگری با ویژگی های شهرسازی و معماری و بازشناسی امکانات و موانع توسعه گردشگری در این حوزه انجام شده است. اهمیت این تحقیق در بازسازی مجدد مناسبات میان محیط انسان ساخت و محیط طبیعی و ارائه رویکردهای جدید برای حفاظت از عناصر مدیریت هدفمند، معماری، شهرسازی و گردشگری می باشد. ضرورت پژوهش حاضر از آن روست که با توجه به توان های تاریخی، فرهنگی و طبیعی موجود در کشور، چنانچه مدیریتی پویا در زمینه برنامه ریزی گردشگری اعمال نشود، آثار منفی اقتصادی، اجتماعی فرهنگی فراوانی برای ساکنان به همراه خواهد داشت. این تحقیق در پی شناسایی رابطه هدفمند کردن مدیریت گردشگری با ویژگی های شهرسازی و معماری آن در صنعت گردشگری است و بازشناسی امکانات و موانع توسعه گردشگری در این حوزه را مورد بررسی قرار می دهد و بر توسعه پایدار گردشگری تاکید دارد. در این مقاله از نقطه نظر متدولوژی، از روش توصیفی تحلیلی استفاده شده و با بررسی نقاط قوت مدیریت گردشگری و ارتباط بنیادین بین این عوامل، به تحلیل نقش معماری و شهرسازی در گردشگری پرداخته شده است. مطالعه حاضر تلاش دارد به بررسی برخی مسائل مدیریتی مرتبط با نظام برنامه ریزی و توسعه کشور پرداخته و در انتها پیشنهادهایی را به منظور توسعه گردشگری و نقش معماری و شهرسازی در آن ارائه نماید. نتایج حاکی از آن است که مدیریت گردشگری و معماری نقش اساسی در بین جاذبه های گردشگری بازی می کنند و مدیریت محلی به عنوان نهاد سیاست گذار و مجری برنامه ها، نقش مهمی در کاهش نابرابری های اقتصادی و اجتماعی و ارتقاء وضعیت توسعه دارد.

کلیدواژه ها

مدیریت، گردشگری، معماری، شهرسازی، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.