آللوپاتی نگرشی نوین در تغییر نظام شیمیایی کنترل علف هرز و تولید محصولات ارگانیک در کشاورزی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی محیط زیست و تولیدات گیاهی
  • کد COI اختصاصی: NCEPP01_388
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منان صادقی

کارشناس ارشد زراعت

علی یگانه مقدم

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قوچان

سیدجواد حسینی

معاونت فنی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قوچان

احمد احمدیان

استادیار دانشکده فنی و مهندسی تربت حیدریه

چکیده

یکی از فاکتورهای محدودیت برای رشد گیاهان، آللوپاتی می باشد. امروزه تلاش جهانی بشر در کشاورزی نوینبه سمت کاهش هر چه بیشتر استفاده از مواد شیمیایی وکاهش اثرات نامطلوب سموم و مواد شیمیایی با معرفی روشهای جدید بیولوژیکی و اکولوژیکی اختصاص یافته است. یکی از این روش ها استفاده از عکس العمل شیمیایی بین گیاهان است که مورد توجه می باشد.استفاده از خاصیت آللوپاتی موجود در برخی گونه های گیاهی برای کنترل جوانه زنی بذر علف های هرز می باشد. این تحقیق با هدف بررسی اثر آللوپاتیک عصاره آبی گیاه دارویی زنیان carum copticume بر جوانه زنی بذرعلف هرز تاج خروس در سال 1390 به صورت طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در شهرستان قوچان انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل عصاره آبی زنیان در 5 غلظت ( صفر, 25, 75, 50 و 100 درصد) بود. تمامی صفات اندازه گیری شده (درصد جوانه زنی،سرعت جوانه زنی، یکنواختی جوانهزنی، طول ریشهچه، طول ساقهچه و وزن تر گیاهچه) تحت غلظت های مختلف عصاره آبی زنیان قرار گرفت. بطوری که کمترین میزان این صفات از تیمار 100 درصد عصاره آبی زنیان حاصل شد. در این بین بالاترین مقدار این صفات نیز از تیمار شاهد(بدون استفاده از عصاره آبی زنیان)حاصل شد. نتایج بدست آمده نشان داد که غلظت 100 در صد عصاره آبی گیاه دارویی بیشترین اثر بازدارندگی را بر جوانهزنی بذر علفهای هرز داشت، که این امر میتواند در تولید علف کشهایی با منشاء طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

آللوپاتی، زنیان، علفهرز تاج خروس، جوانه زنی، محصولات ارگانیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.