بررسی اثر آللوپاتیک غلظتهای مختلف عصاره آبی پوست انار (Punica granatum) بر روی جوانه زنی بذر، رشد ریشه چه و ساقه چه فالاریس ( Phalaris minor Retz)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی محیط زیست و تولیدات گیاهی
  • کد COI اختصاصی: NCEPP01_269
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد بیدادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی اکولوژیک، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

بهنام کامکار

. دانشیار گروه زراعت، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مجید سردقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی اکولوژیک، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

بررسی خصوصیات آللوپاتیک گیاهان، یکی از راهکارهای بوم شناختی و زیستی جدید است که می تواند منجر به کشف علف کش های زیستی و بازدارنده های رشد شود. به منظور ارزیابی اثرات آللوپاتی عصاره آبی پوست انار برروی جوانه زنی، رشد ریشهچه و ساقهچه فالاریس آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا شد. برای تهیه ی عصاره آبی، ابتدا پوست انار در سایه خشک گردید و سپس به صورت پودر در آورده شد و توسط آب دو بار تقطیر شده با نسبت 1: 01 (اب/ پوست) خیسانده شد و بعد به مدت 42 ساعت در شیکر قرار داده شد. پس از آن برای بررسی اثرات، غلظتهای 0, 4, 8, 61, 23 و 46 درصد عصاره آبی تهیه شدند. آب دو بار تقطیر به عنوان تیمار شاهد مورد استفاده قرار گرفت. بذور فالاریس در درون پتری دیش قرار داده، و پس از 7 روز جوانه زنی و رشد گیاهچه آنها اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که غلظت های مختلف عصاره ی آبی پوست انار اثرات معنی داری بر روی درصد جوانه زنی، رشد ریشهچه و ساقهچه فالاریس داشتند و با افزایش غلظت عصاره رشد آن ها به طور معنی داری کاهش یافت. غلظت 46 درصد عصاره پوست انار بیش ترین اثر بازدارندگی را بر روی رشد گیاهچه فالاریس نشان داد .

کلیدواژه ها

آللوپاتی، انار، رشد گیاهچه، فالاریس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.