بررسی اثر عصاره گیاه اسفند بر روی ویژگی های فیزیکو شیمیایی و میکروبی فیلم خوراکی بر پایه نشاسته ساگو

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی محیط زیست و تولیدات گیاهی
  • کد COI اختصاصی: NCEPP01_219
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 737
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما شیریان پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه پژوهشی بایوپلیمر، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

عبدالرضا محمدی نافچی

-۲ عضو هیات علمی،گروه پژوهشی بایوپلیمر، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

راضیه نیازمند

عضو هیات علمی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

چکیده

از ویژگی های مطلوب برای هر بسته بند ، بازیافت آسان و ایجاد کمترین خسارت به محیط زیست است. هدف از این مطالعه بررسی امکان تهیه فیلمهای تخریبپذیر از نشاسته ساگو ترکیب شده باعصاره گیاه اسفند، جهت استفاده در بسته بندی مواد غذایی به جای کاربرد اولیه مواد شیمیایی غیر قابل تجزیه و بازیافت میباشد. بدینمنظور گیاه اسفند در نسبتهای 10%, 20%, 30, و پلاستی سایزر 40% به 4 گرم نشاسته ساگو اضافه شده و فیلمهای نشاسته ای به روش کاستینگ تحت شرایط کنترل شده تهیه شد.در این مطالعه، آزمونهای فیزیکیو شیمیایی، نظیر میزان جذب آب WAC عبوردهی نسبت به بخار اب WVP حلالیت در آب فیلمها مورد بررسی قرار گرفت. اثر غلظت عصاره آبی و الکلی استخراج شده از گیاه اسفند بر خواص ضد میکروبی فیلمهای نشاسته ای نیز به روش انتشار بر سطح آگار در برابر E.Coli اندازه گیری گردید نتایج به دست آمده نشان داد که غلظت عصاره در محدوده بررسی اثر معنی دار روی میزان جذب آب WAC, عبوردهی نسیبت به بخار آب WVP و حلالیت ندارد.0/05 < Pعصاره الکلی استخراج شده نسبت به عصاره آبی گیاه اسفند خاصیت ضد میکروبی بیشتری در برابرE.coliاز خودنشان داد. 0/05 > P بنابراین عصاره گیاه اسفند بدون تغییر معنیدار در خواص عمومی فیلم نشاسته ساگو میتواند از خود خاصیت ضد میکروبی نشان داده و به عنوان بسته بندی فعال در پوششهای خوراکی و بسته بندی محصولات غذایی و کشاورزی عمل کند.

کلیدواژه ها

نشاسته ساگو، فیلم خوراکی، عصاره گیاه اسفندE.coli

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.