تحلیل عددی چاله آبشستگی پایین دست پرتاب کننده های جامی با استفاده از مدل عددی Flow-3D

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_0368
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 952
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذین موحدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران آب هیدرولیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

محمدرضا کاویانپور

دانشیار گروه مهندسی عمران آب دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

امید امین الرعایایی یمینی

دانشجوی دکترای مهندسی عمران آب هیدرولیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

یکی از انواع رایج مستهلک کننده های انرژی، پرتاب کننده های جامی هستند که در سدها سیلاب مازاد را عبورمی دهند. بر اثر برخورد جت ریزشی این سرریزها در پایین دست بستر زمین حفره آبکند گسترش می یابد که پیشبینی شکل و ابعاد آن به لحاظ خطرات مالی و جانی ناشی از تخریب سازه از موضوعات مورد توجه محققین می باشد. تحقیقات بسیاری در زمینه آبشستگی موضعی بستر در اثر جریان عبوری انجام و نتایج قابل قبولی نیز حاصل شده است.لذا از آنجاکه موضوع آبشستگی به دلیل تعدد عوامل مؤثر بر آن دارای پیچیدگی بوده ، بیشتر مطالعات بصورت آزمایشگاهی انجام یافته است. در این تحقیق نتایج حاصل از بررسی آزمایشگاهی آبشستگی ناشی از پرتاب کننده جامیمدل هیدرولیکی سد خیرآباد موجود در مؤسسه تحقیقات آب ایران با نتایج شبیه سازی عددی با مدل سه بعدی Flow3D مقایسه گردید تا توان مدل عددی در این زمینه به آزمون گذارده شود و در شرایط مشابه از این نوع مدل به جای مدل آزمایشگاهی که دارای مشکلات خاص و هزینه های سنگین می باشد، استفاده شود. بدین منظور در این تحقیق از رسوبات غیرچسبنده با 4 دانه بندی متفاوت با قطر متوسط 2و4و8و10 میلی متر استفاده شد و نتایج حاصل در یک بازه زمانی معین 111 ثانیه با نتایج آزمایشگاهی مورد مقایسه قرار گرفت که نتایج حاصل از شبیه سازی عددی مطابقت بسیار خوبی را با نتایج آزمایشگاهی نشان می دهد

کلیدواژه ها

آبشستگی، شبیه سازی عددی، پرتاب کننده جامی، حجم محدود، مدل عددیFlow3D

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.