بررسی اثر روشهای غیرشیمیایی مدیریت بر تراکم و زیست توده علفهای هرز در زیره سبز
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
- کد COI اختصاصی: NCOCA02_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1173
نویسندگان
استادیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
استاد گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
استاد گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی دکتری گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
اعمال خاکورزی در شب به عنوان راهکاری برای کاهش جوانه زنی و سبز شدن علفهای هرز در نظامهای کشاورزی ارگانیک معرفی شدهاست. به منظور بررسی تراکم و زیست توده علفهای هرز زیره سبز تحت تأثیر روشهای غیرشیمیایی، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشکدهکشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال زراعی 92-1391در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل شخم -در شب، بستر کاذب، سه گیاه پوششی ماشک گل خوشه ای، خلر و شنبلیله، بقایای گیاهی سیر، آفتابگردان و جو و شاهد بودند. نمونه برداری از علفهای هرز در زمان کاشت انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین دامنه تراکم نسبی علفهای هرز با 4/65-50/000 درصد برای کیسه کشیش و کمترین میزان با 1/12-15/38 درصد برای شاهتره مشاهده شد. اثر تیمارهای مختلف غیرشیمیایی بر تراکم و وزن خشک علفهای هرز باریک برگ و پهن برگ معنی دار (P> 0/01) کمترین و بیشترین تراکم علفهای هرز پهن برگ به ترتیب برای تیمار شخم در شب و شاهد (به ترتیب با صفر و 236 گونه در متر مربع) مشاهده شد؛ در حالیکه برای گونه های هرز باریکبرگ (به ترتیب با 8 و 120 گونه در متر مربع) مربوط به تیمار بستر کاذب و شاهد بود.کلیدواژه ها
بستر کاذب، شخم در شب، کشاورزی ارگانیک، گیاه دارویی، مدیریت پایدار علفهای هرزمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.