مقایسه ی پتروگرافی و ژئوشیمیایی گرانودیوریتهای توده پلوتونیک الوند و بروجرد

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش زمین شمیی کاربردی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIAG01_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 410
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر سپاهی گرو

عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

مینا تبریزی

کارشناس ارشد پترولوژی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

چکیده

مجموعه پلوتونیک الوند و بروجرد شامل ماگماهایی با ترکیب متفاوت است که باعث تشکیل سنگ های پلوتونیک با ترکیب متنوع، دایک های مافیک (کوارتزدیوریت و میکرودیوریت) و دایک های فلسیک (پگماتیت ها و آپلیت ها) شده است. از نظر ژئوشیمیایی دو توده، گرانودیوریتهای مورد مطالعه پرآلومین می باشند. بر اساس مطالعات پتروگرافی، کانی شناسی و ژئوشیمیایی مشخص شد که گرانودیوریتهای الوند متعلق به تیپ I و گرانودیوریتهای بروجرد متعلق به تیپ I و S هستند. از لحاظ ویژگیهای ژئوشیمیایی گرانودیوریت الوند و بروجرد در محدودهی کالک آلکالن قرار می گیرند. با توجه به تهی شدگی عناصر (HFSE (Y, Hf, Zr,Ta, Nb, Ti و غنی شدگی در عناصر (LILE (Cs, Th, Ba, Rb در نمودارهای عنکبوتی، دو تودهی گرانیتوئیدی مورد مطالعه در ارتباط با مناطق فرورانش و حواشی فعال قاره ای می باشند.

کلیدواژه ها

توده نفوذی الوند و بروجرد، زون سنندج-سیرجان، پترولوژی، کانی شناسی، ژئوشیمی، قوسقارهای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.