طبقه بندی زغال سنگ پروده طبس بر اساس ویژگی های ژئوشیمیایی و کانی شناختی مواد معدنی زغال سنگ

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش زمین شمیی کاربردی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIAG01_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4554
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی رجب زاده

دانشیار بخش علوم زمین دانشگاه شیراز، دانشگاه شیراز

مهدی محمدزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوشیمی دانشگاه شیراز، دانشگاه شیراز

مرتضی جلالی فرد

کارشناس ارشد چینه شناسی و رئیس پژوهشکده زغال سنگ طبس ،شرکت زغال سنگ پرورده طبس

چکیده

در این مقاله از ترکیب شیمیایی و کانیایی مواد معدنی زغال سنگ جهت تعیین ارتباط بین درجه زغال شدگی و مشخصاتژئوشیمیایی زغالسنگ منطقه پروده استفاده شده است. داده های میکروسکپی بر روی انواع ماسرال زغال سنگ و ترکیب شیمیایی (آنالیز مقدماتی و نهایی خاکستر) و کانیایی 10 نمونه خاکستر از لایه های زغال دار با استفاده از روش های XRD و XRF نشان می دهند که ماسرال ویترینایت و کانی های رسی دارای بیشترین فراوانی در ترکیب زغال سنگ می باشند. بر اساس این داده ها زغال سنگ پرودهدر سیستم جدید طبقه بندی به عنوان زغال سنگ با درجه زغال شدگی بیتومینوس در گروه سیالیک و سیلکاته قرار می گیرد و به لحاظمنشا، محیط تشکیل آن یک محیط باتلاقی جنگلی مرطوب و ناپایدار، همراه با تدفین سریع مواد می باشد که شرایط فقدان شدیداکسیداسیون در طول انباشت پیت در آن حاکم بوده است.

کلیدواژه ها

زغال سنگ، ژئوشیمی، کانی شناسی، ماده معدنی، پروده، طبس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.