بررسی مقدماتی پتانسیل هیدروکربن زایی سازند نیور در شرق زرند با استفاده از روش پایرولیز راک – اول

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش زمین شمیی کاربردی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIAG01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 823
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسام عباسلو

گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند، کرمان

علی امیری

گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند، کرمان

علی فاریابی

گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند، کرمان

چکیده

بررسی توان هیدروکربن زایی در هر منطقه، مستلزم مطالعه ی دقیق سنگ منشاء های احتمالی آن منطقه است. سنگ منشاءیکی ازعناصر اصلی سیستم هیدروکربنی است. از این رو جهت شناخت یک سیستم هیدروکربنی دریک منطقه لازم است نخستسنگ منشاء و ویژگی های آن بررسی گردد.تنها سنگ منشاء شناخته شده در رسوبات پالئوزوئیک زاگرس شیل های قهوه ای تاسیاه رنگ و سیلتی سیلورین است که از طریق گراپتولیت ها سن آنها مشخص شده است. ضخامت این شیل ها در کوه گهکم به 100 متر می رسد (مطیعی 1374) این شیل ها دارای مقداری TOC از 1 تا 4/5 درصد وزنی بوده و از نظر تکوین به حالت فوق پختگی تا حد تولید گرافیت رسیده است (Bordenova, Burwood, 1990) با توجه به افزایش روز افزون مصرف انرژی و رو به کاهش بودن سوخت های فسیلی، تحقیق و تفحص برای اکتشاف تله های نفتی و گازی جدید در سراسر ایران امری ضروری است. تا به حال رسوبات پالئوزوئیک پهنه ایران مرکزی از لحاظ نفتی کمتر مورد توجه قرار گرفته اند.حال با توجه به هم ارزی سنی سازند نیور در پهنه ایران مرکزی با شیل های سیلورین پهنه زاگرس و همچنین گسترش وسیع سازند یادشده در مناطق مرکزی ایران، این پژوهش بر آن است که پتانسیل هیدروکربن زایی آن را در برش شرق زرند، با استفاده از داده های حاصل از آنالیز راک-اول، مورد بررسی قرار دهد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.