ارزیابی و پهنه بندی کیفیت آب زیرزمینی دشت فردوس برای کشاورزی با استفاده از تکنیک GIS
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران
- کد COI اختصاصی: WRM05_408
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1318
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب،دانشگاه بیرجند
دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی،دانشگاه بیرجند
استادیار گروه مهندسی آب،دانشگاه بیرجند
استادیار گروه مهندسی آب،دانشگاه بیرجند
چکیده
مصرف آب با کیفیت نامطلوب در کشاورزی علاوه بر کاهش محصول و ایجاد مشکل برای سیستم های آبیاری، خصوصیات فیزیکی خاک را از بین می برد که نتیجه آن بایر شدن اراضی است. بر این اساس این تحقیق به منظور بررسی کیفیت آبهای زیرزمینی و تناسب آنها برای کشاورزی بر اساس طبقه بندی های متداول و پهنه بندی آن با سیستم اطلاعات جغرافیایی در منطقه دشت فردوس در استان خراسان جنوبی ایران اجرا شد. نمونه ها آنالیز شدند و یون های اصلی تعیین شدند. سپس با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی نقشه کیفیت آب زیرزمینی بر اساس طبقه بندی سازمان بهداشت جهانی (WHO) و طبقه بندی ویلکاکس (Wilcox) و تقسیم بندی کیفی آب ایران با استفاده از روش درون یابی معکوس فاصله (IDW) تهیه گردید. نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که بر اساس روش WHO تمامی آبهای زیرزمینی منطقه برای آبیاری مطلوب می باشند و بر اساس طبقه بندی Wilcox، 17/5 درصد از منطقه مورد مطالعه در گروه C3-SI و 82/5 درصد در گروه C4-SI قرار گرفته است. بر اساس تقسیم بندی کیفی آب ایران 8/7 درصد از منطقه دارای شوری زیاد و 21 درصد دارای شوری متوسط و 34/4 درصد در گروه لب شور و 9/35 درصد دارای شوری کم هستند.کلیدواژه ها
پهنه بندی،دشت فردوس،کیفیت آب زیرزمینی،WILCOX،WHO،GISمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.