شبیه سازی عددی میدان جریان و انتقال حرارت در یک اتاق با پانل سرمایش تشعشعی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی گرمایش، سرمایش، و تهویه مطبوع
  • کد COI اختصاصی: HVAC02_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 922
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین خراسانی زاده

استادیار گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه کاشان

قنبر علی شیخ زاده

استادیار گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه کاشان

امیررضا صابونچی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه کاشان

هادی بت شکن

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه کاشان

چکیده

در این تحقیق میدان جریان و توزیع دما در یک اتاق با پانل سرمایش تشعشعی بصورت عددی مطالعه شده است. یک اتاق به ابعاد 3×3×3 متر با پنجره ای به ابعاد 1×1متر در نظر گرفته شده است و مدلسازی ها هم برای وضعیتی که تمام سقف به عنوان پانل سرمایش تشعشعی باشد و هم دیوارچنین نقشی داشته باشد انجام و نتایج با هم مقایسه شده اند. برای وضعیت قرارگیری پانل سرمایشی در سقف از مجموع چهار دیوار جانبی دو عدد به عنوان دیوار خارجی و دو عدد دیگر داخلی فرض شده اند و برای وضعیت قرارگیری پانل سرمایشی در دیوار، سقف و کف و همچنین یک دیوار به عنوان جدار داخلی و دو دیوار دیگر به عنوان دیوار خارجی فرض شده اند. دیوارهای خارجی و پنجره دارای شرط مرزی جابجایی، دیوارهای داخلی عایق و پانل سرمایش تشعشعی دما ثابت فرض شده اند. همچنین بررسی تاثیر حضور ساکنین با در نظر گرفتن یک مکعب در مرکز اتاق که از آن شار حرارتی ثابتی خارج می شود انجام شده است. به منظور بررسی تاثیر دمای طرح خارج نیز، مدلسازی ها برای دو شهر تهران و سمنان با دو دمای متفاوت طرح خارج تابستانی انجام شده است. نتایج حاکی از آن هستند که بیش از نیمی از انتقال حرارت بصورت تشعشعی صورت می گیرد و میزان انتقال حرارت با افزایش دمای پانل سرمایشی کاهش و با افزایش دمای طرح خارج افزایش می یابد. برای شرایط مطالعه شده در این تحقیق پانل سرمایشی تابشی دیواری شرایط آسایش حرارتی را، علیرغم مصرف انرژی کمتر، بهتر از پانل سرمایشی سقفی تامین نموده است.

کلیدواژه ها

پانل سرمایش تشعشعی دیواری، پانل سرمایش تشعشعی ، سقفی، آسایش حرارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.