بررسی سنگ های گرانیتوئیدی منطقه اوره از دیدگاه ژئوشیمیایی، تحولات و خاستگاه ماگمایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مجازی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GEOCKU01_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 623
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه محمدی

دکتری تخصصی پترولوژی، هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان، گروه زمین شناسی

چکیده

توده های گرانیتوئیدی اوره در غرب شهرستان نطنز و در حدود 120 کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است. این توده ها در کمربند ماگمایی ارومیه- دختر رخنمون یافته و طیف ترکیبی گرانودیوریت، مونزوگرانیت، گرانیت و آپلیت را نشان می دهند. وجود فلدسپات بیش تر نسبت به کوارتز نشان دهنده آن است که فشار می بایست کم تر از 10 کیلوبار در مذاب گرانیتی باشد. وجود فلدسپات آلکالن پرتیتی در گرانیت ها، فشار سیالات کم تر از 25/2 کیلوبار را پیشنهاد می نماید. مطالعات ژئوشیمیایی گرانیتوئیدهای اوره را از نوع I معرفی می نماید. نمونه های مورد مطالعه در محدوده های سری کالکوآلکان تا کالکوآلکالن پتاسیم بالا قرار می گیرند. روند قرارگیری نمونه ها در نمودار AFM نشان دهنده تفریق ماگمایی است. رفتار عناصر اصلی و فرعی بویژه کانی های سیلیکاتی، تبلور تفریقی را به عنوان عمده ترین فرایند مسئول در تحول و تکامل ماگمایی گرانیتوئیدهای نطنز پیشنهاد می نماید. عناصر LREE در گرانیتوئیدهای اوره نسبت به HREE غنی شدگی نشان می دهند. این خصوصیت از ویژگی های کمان های ماگمایی مرتبط با فرورانش می باشد. از دیدگاه محیط های تکتونوماگمایی گرانیتوئیدهای نطنز در محدوده VAG+Syn-COLG واقع شده اند.

کلیدواژه ها

اوره، سنگ های گرانیتوئیدی، تحول و تکامل ماگمایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.