اندازه گیری و مدیریت آلاینده های زیست محیطی در واحد احیاء مستقیم شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش علوم و مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: IRANEESD01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 882
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرامرز معطر

استاد گروه آلودگی هوا، دانشکده محیط زیست و انر‍ژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

سیدکاظم موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مدیریت محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

اکرم الملوک لاهیجانیان

دانشیار دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

در این تحقیق، واحد احیاء مستقیم شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان از لحاظ مدیریت زیست محیطی از چهار جنبه آلاینده های هوا، پساب، صوت و پسماندها مورد بررسی قرار گرفته است. پس از شناخت فرآیند تولید و منابع انتشار آلاینده ها در واحد مذکور نقاط نمونه برداری مشخص شد و طی 6ماه نمونه برداری مستمر پارامترهای کیفی پساب و آلاینده های هوا تعیین شدند. نتایج حاصل نشان می دهد که غلظت پارامترهای اکسیژن خواهی شیمیایی (COD)، اکسیژن خواهی زیستی (BOD)، روغن و چربی (Oil) و مجموع مواد جامد معلق (TSS) در پساب خروجی از واحد بالا بوده و چندین برابر استاندارد ملی می باشد. میزان آلاینده های اتمسفری (CO، NOX، SO2) ثبت شده در واحد مورد مطالعه حاکی از آن است که این پارامترها در محدوده مجاز تعیین شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست قرار می گیرند. از دیگر مشکلات هوا در این واحد می توان به وجود غبار اکسید آهن در سطح واحد نیز اشاره کرد که حدود 50 تا 70 درصد از آن قابل تثبیت، کنترل و استفاده مجدد می باشد. در بررسی پسماندها در واحد مذکور 11 مورد ماده زاید شناسایی شده که 8 مورد آنها خطرناک بوده و73% از کل زایدات را به خود اختصاص داده است. بررسی آلاینده های صوتی حاکی از آن است که بیشترین تراز شدت صوت در این واحد برابر با 104 دسی بل (A) می باشد

کلیدواژه ها

صنایع آهن و فولاد، آلاینده ها، محیط زیست، مواد زاید خطرناک، واحد احیاء مستقیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.