امکان سنجی استفاده از قطار سریع السیر در ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی راه آهن سریع السیر در ایران
  • کد COI اختصاصی: HSRC01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1638
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریدون مقدس نژاد

دانشیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تکلنیک تهران)

محمد علی دهشیری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گرایش راه و ترابری، دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تکنیک تهران)

چکیده

حمل و نقل ایمن ، سریع و ارزان همواره به عنوان یک هدف ایده آل برای سیاست گذاران بخش حمل و نقل مطرح بوده است . امروزه با پیشرفت تکنولوژی در صنعت راه آهن بسیاری از کشورها با راه اندازی خطوط راه آهن سریع السیر،بخش عمده ای از بازار حمل و نقل را به سمت حمل و نقل ریلی جذب کرده و توانسته اند سفرهایی با کیفیت مطلوب و زمان سفرهایی حتی کوتاه تر از سفر های هوایی ارائه دهند. از آنجا که کشور ما هنوز تجربه کافی در زمینه ی ساخت و راه اندازی خطوط راه آهن سریع السیر در اختیار ندارد، به همین خاطر استفاده از تجربیات کشورهای پر سابقه در این عرصه و همچنین بهره گیری از استانداردها و آیین نامه های معتبر بین المللی و اروپایی در زمینه های طراحی، ساخت ، نگهداری ، تعمیرات و ... سودمند و در عین حال اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. در این مقاله سعی بر آن است که ضمن معرفی راه آهن سریع السیر و مرور تجربیات کشور های صاحب این فناوری به امکان سنجی استفاده از این تکنولوژی در کشور بپردازیم.

کلیدواژه ها

سریع السیر، حمل و نقل، زمان، تکنولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.