نقش غار قوری قلعه بر پایداری گردشگری روستایی قوری قلعه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_1018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 761
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فواد احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه تهران

منیژه ممودی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه تهران

چیا نیازی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

گردشگری روستایی یکی از شاخص های صنعت گردشگری است که با توجه به ظرفیت های فراوان موجود در روستاها می تواند نقشی مهم و تعیین کننده در تجدید حیات روستاها، ایجاد اشتغال و درآمد برای آنها، حفاظت از میراث های گوناگون طبیعی، تاریخی و فرهنگی و در نهایت توسعه یکپارچه و پایدار روستایی داشته باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثرات مختلف اجتماعی، اقتصادی، کالبدی و زیست محیطی گردشگری غار قوری قلعه بر روستای قوری قلعه و ساکنان آن در استان کرمانشاه است. این روستا با توجه به جاذبه های منحصر به فرد خود سالیانه پذیرای هزاران گردشگر از اقصینقاط ک شور است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی و نحوه گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و میدانی بوده و برای درک بهتر موضوع علاوه بر مشاهدات مکرر میدانی و مصاحبه با ساکنین روستا جهت دستیابی به اطلاعات جامعتر تعداد 50 پرسشنامه در میان ساکنان روستا به طور تصادفی پر شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده در پژوهش حاضر از نرم افزار SPSS و آزمونهای آماری استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که از دیدگاه ساکنین، گردشگری اثرات اقتصادی مثبتی همچون ایجاد فرصت های شغلی، افزایش درآمد را به همراه داشت و در ع ین حال باعث افزایش شدید قیمت زمین و سوداگری آن و کاهش تولیدات کشاورزی شده است. از لحاظ اجتماعی اثرات مثبت بسیار زیادی چون کاهش مهاجرت شهری- روستایی، بالا رفتن سطح آگاهی های مردم و بهبود مسکن را به همراه داشته است و نهایتاً از لحاظ زیست محیطی و کالبدی اثرات منفی همچون آلودگی منابع آب، تخریب باغات و جنگل ها، تغییر کاربری اراضی، تغییر الگوی مسکن را به همراه داشته است. در پایان نیز ضمن نتیجه گیری به ارائه راهکارها به منظور بهبود اثرات گردشگری بر ساکنان روستا و حتی منطقه پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

گردشگری روستایی، توسعه روستایی، اثرات اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی، غار قوری قلعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.