تأثیر پذیی عناصر طراحی معماری از یدگاه نوین بیونیک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_0677
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 851
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال الدین سهیلی

استادیار گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

سیما جوادی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

چکیده

معماران و طراحان ساختمان معتقدند که طرح های الهام گرفته از طبیعت می تواند در کاهش صدمات زیست محیطی تأثیر شایانی داشته باشد. برای توسعه و پرورش فرم های معماری که در طبیعت یافت می شوند، قوانین اساسی وجود دارد که می توان آنها را در اغلب ساختمان های بدیع و نوین معماری به کاربرد. مهارت در جذب و به کارگیی خصوصیات طبیعت و انتقال به درون آموخته های انسانی باعث ظهور گرایشی است که ریشه های آناز گذشته وجود دارد و در قالب معماری بیونیک بیان می گردد. شناسایی مفهوم معماری بیونیک و تأثیر آن در طراحی عناصر معماری از اهداف مقاله حاضر می بیونیک از 3 قاره مختلف در جهان یعنی آسیا، آمریکا و اروپا انتخاب شده اند و اثر این دیدگاه در عناصر طراحی معماری همچون پلان، نما، حجم، فضا، سازه و پوشش مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که تأثیر معماری بیونیک بیشتر در سازه ساختمان ها و در رده های بعدی به ترتیب در پلان و حجم بناها نمایان می باشد. در حالیکه، حداقل تأثیر مربوط به نما و پوشش بناها است.

کلیدواژه ها

معماری بیونیک، عناصر معماری، طبیعت، معماری معاصر، طراحی زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.