تحلیل روند رشد و ت وسعه شهر نورآباد در راستای ساماندهی آتی آن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_0546
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 508
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامحسین عزیزیان

دانش آموخته رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

فرزاد بریاجی

دانش آموخته رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

ابراهیم خضری

دانش آموخته رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

روند شهرنشینی و شهرسازی از زمان شکل گیری تاکنون با فراز و نشیب های بسیار روبرو بوده است. این تغییر و تحولات از یکسو متأثر از عوامل و شرایط گوناگون زمانی و مکانی بوده و از سوی دیگر باعث ایجاد دگرگونیهایی در شکل و شیوه شهرنشینی و شهرسازی شده است. تحقیق حاضر بدنبال پاسخ مناسب بر عوامل مؤثر در رشد و توسعه فیزکی شهر نوراباد بوده و ا ینکه توسعه فیزیکی شهر نیز چگونه باید باشد؟ بر این اساس پس از بررسی شناخت بهینه شهر از ابتدای شکل گیری (1335) عوامل مؤثر در رشد و توسعه فیزکی شهرنورآباد در جارچوب عوامل طبیعی، انسانی- اجتماعی، اقتصادی ، سیاسی و عنایر سیاستگذاری تحلیل مینماید. هدف این پژوهش بررسی مباحث نظری- کاربردی رشد و توسعه فیزیکی شهر نورآباد در راستای ساماندهی آن است. روش تحقیق مشتمل بر مطالعات کتابخانهای، عملیات میدانی و استناد به جداول و نمودارهای است که پیکره اصلی روش تحقیق در این پژوهش را تشکیل می دهد. بررسی های این پژوهش نشان می دهد که ارزش زمین، کیفیت مسکن و دیگر فاکتورهای اجتماعی- اقتصادی و زیست محیطی اشکال متفاوتی از شهرنشینی پایدار به وجود آورده اند که منظر محلات و مناطق مختلف شهر نورآباد به وضوح می توان مشاهده کرد. از طرف دیگر محدودیتهای توسعه فیزیکی در تمام جهات شهر همواره در فرایند ساماندهی و سازماندهی توسعه فضایی- کالبدی شهر تأثیر مستقیم داشته است. لذا با بهره بردن توأمان از اصول توسعه پایدار شهری و توسعه پایدار زمین و درس گ رفتن از پیشینه های م عماری و طراحی شهری بومی که در انطباق با الزامات پایداری زیست محیطی بوده اند می توان محیط کالبدی- فیزیکی شهر را به سوی انطباق هر چه بیشتر با قرارگاه طبیعی اش هدایت کرد. برای انجام این کار تأکید بر سیاست های نوزایی و بازسازی بافت های فرسوده شهری به جای گسترش بی رویه پیرامونی، پرشدن فضای خالی شهر، استفاده بهینه از کاربریهای موجود شهر، جلوگیری از توسعه خطی و افقی بی رویه شهر، اعمال سیاست های ارتقاء کیفیت سکونت و توانمندی سازی در امر مسکن محلات حایه ای شهر، توصیه شده است.

کلیدواژه ها

توسعه فیزیکی، ساماندهی، شهرنشینی و شهرسازی، بافت فرسوده، نورآباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.