ارزیابی عوامل راهبردی مؤثر بر توسعه اکوتوریسم با تأکید بر توسعه پایدار شهری با استفاده از تکنیک swot (مطالعه موردی: شهرستان ایلام)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GUPSD01_0241
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 648
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد رحیمی مقدم

عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی باختر ایلام

افسانه شجاعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی باختر ایلام

مزدک جمشیدی

کارشناسی ارشد مدیریت

چکیده

شهر ایلام به دلیل موقعیت جغرافیایی، قرار گرفتن در ناحیه کوهستانی زاگرس و داشتن اقلیمی متنوع، خصوصیات زمین شناسی و ژئومورفولوژیکی، گونههای متنوع گیاهی و جانوری و مناظر چشم نواز طبیعی در کنار آن داشتن جاذبه های غنی تاریخی، فرهنگی و مذهبی و همچنین نزدیکی به مرز بین المللی مهران از قابلیت بالایی جهت توسعه گردشگری علی الخصوص توسعه اکوتوریسم برخوردار است. به این منظور در مقاله حاضر با استفاده از روش پیمایشی و مطالعات میدانی به شیوه swot به بررسی نقش اکوتوریسم و توان های آن در توسعه پایدار شهر ایلام پرداخته شده است. تجزیه و تحلیل های پژوهشی در منطقه مطالعه شده نشان می دهد که این شهر ظرفیت تبدیل شدن به یکی از قطب های بزرگ اکوتوریستی در کشور را دارا می باشد. در مقابل عدم تبلیغات مناسب در مقیاس وسیع، عدم تشکیل سازمانهای جهانگردی، عدم آموزش نیروی انسانی متخصص، کمبود تجهیزات و تسهیلات گردشگری و عدم هماهنگی بین سازمانی از نقاط ضعف موجود در توسعه اکوتوریسم به شمار می آید. بر این اساس با بیان ویژگی های بارز و پتانسیل های گردشگری و شناسایی جهارعامل قوت ها، ضعف ها- درونی و تهدیدها، فرصت ها- بیرونی در جداول تکنیک swot به بیان استراتژی ها و راهکارهایی در جهت توسعه اکوتوریسم در شهر ایلام پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

اکوتوریسم، گردشگری،توسعه پایدار، swot، شهر ایلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.