تکنولوژی تهویه و کاربرد انرژی باد در معماری ایرانی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
- کد COI اختصاصی: ECONF01_094
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1491
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری واحد بم
چکیده
یکی از مسایل اساسی زندگی بشر نیاز گسترده او به منابع انرژی می باشد به طوری که تلاش برای دستیابی به یک منبع تمام نشدنی انرژی از رویاهای دیرینه انسان بوده است. انرژی باد یکی از منابع نامحدود و تجدیدپذیر بوده و همواره در صنعت کاربرد داشته است. بشر از این انرژی برای به حرکت درآوردن آسیاب های بادی، قایق ها و بادبان کشتی ها استفاده می کرد. در شرایط کنونی نیز استفاده از منبع فوق، به عنوان یک انرژی پاک امری ضروریست. با تامل در گذشته معماری ایران درمی یابیم که عنصر باد نقش بنیادینی در تولید انرژی و ساختار بناهای معماری داشته است به طوری که جهت تهویه و خنک کردن فضاهای داخل و در یک سیستم غیرفعال و سودمند در جهت مفهوم پایداری در بادگیرها به کار می رفت در این مقاله تلاش شده است تا به بررسی نقش انرژی باد در تهویه و معماری ایرانی بپردازیم و با یادآوری دستاوردهای معماری امروز و داشته های دیروز به مسیری دست یابیم که فردایی بهتر را برایمان رقم زند.کلیدواژه ها
انرژی، انرژی باد، معماری، تهویه طبیعی، بادگیرمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.