شبیه سازی عددی برخورد حباب ها در جریان آشفته

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس دینامیک شاره ها
  • کد COI اختصاصی: CFD10_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1713
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمان رئوفی

کارشناس ارشد دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، ت

مهرزاد شمس

استادیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهرا

رضا ابراهیمی

استادیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهرا

گودرز احمدی

استاد دانشگاه کلارسون

چکیده

در این پژوهش حرکت حباب ها با در نظر گرفتن برخورد حباب ها با هم شبیه سازی شده است. اندازه و تعداد حباب ها بگونه ای است که کسر حجمی آنها از 10% کمتر بوده و بنابراین می توان از اثرات اندرکنش حباب ها با سیال صرفنظر نموده و میدان جریان را به صورت پیوسته و غیر کوپل حل کرد. میدان سیال با استفاده از معادلات ناویر – استوکس متوسط گیری شده برای جریان دو بعدی حل شده است. از روش اویلری – لاگرانژی برای بررسی حرکت حباب ها استفاده شده است. حرکت حباب ها با استفاده از قانون دوم نیوتن و با در نظر گرفتن نیروهای پسا، شناوری، گرایان فشار، برای سافمنت و نیروی تغییر حجم شبیه سازی شده است. رشد و تغییر شعاع حباب ها با استفاده از معادله ریلی – پلست مدل شده است. برای شیبه سازی مولفه های نوسانی سرعت ز مدل کراکنن استفاده شده است. با صرفنظر کردن از اثرات چرخش حباب ها و دوگانه بودن تمامی برخوردها، از مدل برخورد کره سخت برای شبیه سازی برخورد حباب ها بهره جسته است. برای صحه گذاری الگوریتم برخورد، از یک مورد آزمایشی استفاده شده است. تعداد زیادی میکروحبب در نقاط نزدیک به دیواره و 0< y+< 40 رها شده و حرکت آنها با در نظر گرفتن اثر برخورد حباب ها با هم بررسی شده است. نرخ برخورد و تعداد حباب هایی که بر دیواره نشست کرده اند، مورد مطالعه قرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

برخورد حباب ها ، مدل برخورد کره سخت ، روش اویلری - لاگرانژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.