چارچوب مدیریت سبد پروژه در سازمانهای تحقیقاتی پروژه محور

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت چالشها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: ICMM01_1068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسینعلی حسن پور

استادیار و عضو هیئت عملی گروه مهندسی صنایع دانشگاه جامع امام حسین(ع)

علی محمد احمدوند

استادیار و عضو هیئت عملی گروه مهندسی صنایع دانشگاه جامع امام حسین(ع)

مجید احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع - گرایش مدیریت پروژه دانشگاه جامع امام حسین(ع)

چکیده

در دنیای روبه رشد امروزی یک برتری مهم رقابتی تبدیل درست استراتژی ها به موفقیت سازمانی از طریق رویکرد پروژه محور است. در این رویکرد مفاهیمی چون پروژه، طرح و پورتفولیو در مدیریت سازمان نقشهای کلیدی پیدا کردند و در واقع مسیر و بستری برای حرکت به سوی پیشرفت را به وجود آوردند. اداره سازمان های پروژه محور، چالشهای خاصی را به همراه دارد. یکی از این چالشها اطمینان از هم جهت بودن پروژه های شرکت با استراتژی آن و استفاده صحیح از منابع می باشد به خصوص در سازمانهای تحقیقاتی پروژه محور با توجه به مشکل پیش روی فعالیتهای تحقیق و توسعه که با درجه بالایی از عدم اطمینان و احتمال شکست همراه است و ماهیتاً پیوسته باعوامل ناشناخته و مسائل جدید مواجه هستند و در صد بالایی از این دست پروزه ها با شکست مواجه می گردند و کلا روند آنها متوقف می گردد. بنا بر این برای جلوگیری از اتلاف منابع سازمان، نیاز به یک چارچوب جامع برای مدیریت سبد پروژه و انتخاب سبدی کارا واثر بخش از این پروژه ها بسیار ضروری و موثر به نظر می رسد و جایگاه ویژه ای را در سازمانهای تحقیقاتی دارد. باید فعالیتهای تحقیق و توسعه بر استراتژیها منطبق گردند و پشتیبان جهت های استراتژیک سازمان باشند.مساله اساسی در پژوهش حاضر بررسی و تحلیل و ارائه مدل مدیریت سبد پروژه در سازمانهای پژوهشی است. این پژوهش با بررسی ادبیات موضوع و چارچوبها و مدل های موجود در این زمینه و با کمک ابزار مصاحبه و پرسشنامه نسبت به مبناء قراردادن مدل مدیریت پورتفولیو از دید موسسه PMI و طراحی یک مدل بومی پیشنهادی که از سه مرحله پیدایش لیده تا تعریف پروژه امکان پذیری و اجرا تشکیل شده است رسیده و این مدل توسط گروهی از خبرگان که از نظر تخصص و تجربه جامعیت دارند اعتبار سنجی شده است.

کلیدواژه ها

مدیریت سبد پروژه، نقشه راه، چارچوب های انتخاب، سازمان های تحقیقات پروژه محور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.