ساماندهی حمل و نقل و ترافیک بافت مرکزی شهر همدان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC13_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2090
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر رحمانی

مدرس گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

عبدالله مسلسل

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان

عباس فخرایی

عضو هیئت علمی گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

محسن قربانخانی

کارشناس شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان

چکیده

حمل و نقل و جابجایی از جنبه‌های اصلی حیات شهری است و ساماندهی حمل و نقل در جهت پیشگیری از هزینه‌های هنگفتی که به دلیل ناکارآمدی و ضعف حمل و نقل شهری وارد می‌آید، از نیازهای اولیه‌ی هر شهر سالم و خوب به شمار می‌آید. وجود مشکلات ترافیکی در محدوده‌ی مرکزی شهرها مسئله‌ای است که متأسفانه توسط مدیریت شهری توجه لازم به آن نمی‌شود. این در حالی است که مشکل ترافیک، ضربه‌ها و لطمه‌های جبران‌ناپذیری به اقتصاد شهر و کشور می‌زند، از طرف دیگر این معضل باعث برهم خوردن وضعیت محیط زیست شهرها، ایجاد انواع آلودگی‌ها در سطح شهر، اتلاف وقت شهروندان و به طور کلی پایین آمدن کیفیت زندگی می‌گردد. شهر همدان از جمله شهرهایی است که هم‌اکنون به دلیل رشد و گسترش سریع تراکم جمعیت، افزایش جشمگیری وسایل نقلیه، وضعیت نامطلوب معابر وغیره با بسیاری از پدیده‌های ترافیکی درگیر می‌باشد که این امر لزوم مدیریت و ساماندهی حمل و نقل ترافیک در این شهر را ضروری ساخته است. لذا در این پژوهش در راستای برنامه‌ریزی و ساماندهی حمل و نقل ترافیک بافت مرکزی شهرها، به روش توصیفی – تحلیلی و به صورت مطالعه‌ی اسنادی به ارائه راهکارهای عملی و کاربردی نظیر اصلاح هندسی تقاطع و معابر، خط‌کشی‌های گذرگاه عابر پیاده، شناسایی موقعیت تقاطع‌های چراغ‌دار و به طور کلی ایمن‌سازی و سرعت بیشتر تردد عابرین پیاده و وسایل نقلیه در سطح محدوده‌ی مرکزی شهر همدان در عرصه‌های تصمیم‌سازی جهت برنامه‌ریزی و ساماندهی حمل و نقل و ترافیک بافت مرکزی شهر همدان پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

حمل و نقل، ساماندهی ترافیک، بافت مرکزی، شهر همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.