ارزیابی وانتخاب تامین کنندگان در شبکه زنجیره تامین با استفاده از روش تحلیل پوششی داده ها (DEA)

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی مدیریت زنجیره ی تامین و سیستم های اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: SCMIS01_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6582
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه امین دوست

کارشناس ارشد صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

سعیده کتابی

استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه اصفهان

چکیده

امروزه در شرایط جدید رقابتی ، شرکتها وسازمانها نیازمند روشهای نظام یافته جهت مدیریت سیستمی فرایندهایشان می باشند. مدیریت زنجیره تامین در دهه نود به عنوان یک رویکرد سیستمی جهت کمک به مدیران تجاری پیشنهاد گردید که مورد استقبال فراوانی قرار گرفت . در مباحث مرتبط با مدیریت زنجیره تامین ، بحث خرید ومنبع یابی بویژه مسئله ارزیابی وانتخاب تامین کنندگان، جنبه بالقوه ای جهت افزایش کارائی در سازمانها می باشد. زمانی که نیاز به تصمیم گیری در مورد انتخاب یک تامین کننده ضروری شود، سازمانها عموما به تدوین وتهیه یک مجموعه از معیار های ارزیابی می پردازند. مدیران خرید در هر سازمان ، از تمام ویژگیهای قابل دسترسی برای ارزیابی عملکرد تامین کنندگان استفاده می کنند. همچنین جهت انجام انتخاب درست و کارامد ، مدیران خرید بایستی بین سطوح مختلف ویژگیهای متضاد و چند گانه و بین عوامل ملموس وناملموس مربوط به عملکرد تامین کنندگان بطور همزمان توازن برقرارکنند و امکان مقایسه با بهترین تامین کنندگان را فراهم کنند. در این راستا ، در این مقاله از یک تئوری مطلوبیت با ویژگیهای چند گانه بر اساس استفاده از تجزیه تحلیل پوششی داده ها استفاده می شود که هدف از آن کمک کردن به مدیران و مسئولین خرید هر سازمان به منظور فرمول بندی استراتژی های پایدار و با ثبات در شرایط بسیار متغیر و نا پایدار بازارهای فعلی است. در این مقاله ابتدا عوامل مؤثر در انتخاب تامین کننده تعیین، سپس مدل ریاضی مناسب ارائه و جهت حل مدل از نرم افزار DEA EXCEL SOLVER ، استفاده شده است و در نهایت برای بررسی جنبه های کاربردی این روش از داده های وافعی مخابرات اصفهان استفاده شده است.

کلیدواژه ها

انتخاب تامین کننده ، ارزیابی تامین کننده ،تحلیل پوششی داده ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.