توسعهی زمانی آبشستگی اطراف پایههای پل مستطیلی همراه با صفحات مستغرق

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نهمین همایش بین المللی مهندسی سواحل، بنادر و سازه های دریایی
  • کد COI اختصاصی: ICOPMAS09_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 726
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحسین حسینی

دانشجوی دکتری ، دانشگاه تبریز

علی حسین زاده دلیر

دانشیار، دانشگاه تبریز

داود فرسادی زاده

استادیار ، دانشگاه تبریز

چکیده

یکی از پدیدههای مخرب که همواره مورد توجه مهندسین قرار داشته و آنها سعی کردهاند که همواره برداشت دقیقی از نحوه و میزان تخریب آن داشته باشند پدیدهی آبشستگی در اطراف پایههای پل است. محققین مختلف در سراسر دنیا همواره به بررسی این پدیده پرداخته وراهکارهای مختلفی به منظور کنترل آن و یا کند کردن توسعهی آن در اطراف پایههای پلها ارائه دادهاند. آبشستگی فرآیندی وابسته به زمانبوده و گذشت زمان نقش مهمی را در میزان توسعه و تخریب آن ایفا میکند. در این تحقیق به بررسی میزان توسعهی فرآیند آبشستگی در اطراف پایههای مستطیلی با دماغهی گرد همراه با صفحات مستغرق پرداخته شد. این صفحات با ایجاد جریانات ثانویه مقدار و جهت تنش برشی بستر را تغییر میدهند که منجر به تغییر سرعت، عمق و انتقال رسوب در منطقهی مورد نظر میشود. آزمایشات برای پایه با زاویهی 0,5,10 درجه با جهت جریان و صفحات مستغرق با آرایشهای مختلف انجام شد. در آزمایشات، صفحات مستغرق در دو زاویهی 20 و 30 درجه باجهت جریان و سه ارتفاع 0,1/25,2/5 سانتیمتر روی بستر نصب شدند. نتایج آزمایشات نشان داد که صفحات مستغرق علاوه بر کنترل فرآیند آبشستگی در قسمت جلو پایه، تاثیر خوبی در کنترل توسعهی زمانی فرآیند آبشستگی دارند. حداکثر کاهش عمق آبشستگی برای پایهی 0,5,10 درجه با صفحات مستغرق با ارتفاع2/5سانتیمتر در روی بستر و زاویهی 30 درجه با جهت جریان به ترتیب در حدود،45/57 39/76,27/78 درصد بود

کلیدواژه ها

آبشستگی، پایهی پل، توسعهی زمانی، جریانهای ثانویه، صفحات مستغرق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.