ارزیابی روشهای شاخص شوری SI و شاخص روشنایی BI درتهیه نقشه شوری خاک درمناطق خشک و نیمه خشک بااستفاده ازداده های سنجش ازدور

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی زیست بوم پایدار و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ARAKDOC01_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2260
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده عبدی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مناطق بیابانی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

حمید ترنج زر

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

عباس احمدی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

پایش و مدیریت شوری یکی از مهمترین مسائل کشاورزی است. به همین جهت در این مطالعه از روش های شاخص شوری SI و شاخص روشنایی BI شوری خاک به منظور تهیه نقشه شوری خاک در منطقه دشت ابردژ شهرستان ورامین استفاده گردید. به منظور دستیابی به شاخصهای شوری خاک از دادههای سنجنده ETM+ پس از اعمال تصحیحات هندسی و رادیومتریک استفاده شد. سپس تست نرمال بودن دادهها و آنالیز همبستگی شاخصهای شوری در نرمافزار SPSS انجام شد. نتایج آنالیزهای آماری نشان داد که شاخص روشنایی ( BI ) با بیشترین همبستگی ( 63/0 ) در سطح 1 درصد به عنوان مناسبترین شاخص جهت تهیه نقشه شوری انتخاب شد. براساس نقشه شوری حاصل از این شاخص، بیشترین مساحت را اراضی کلاس 4 ( شوری 20 – 16 دسیزیمنس بر متر ) به خود اختصاص داد .

کلیدواژه ها

سنجش ازدور ، شوری خاک ، دشت ابردژ ، شاخصهای شوری ، GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.