ارتباط بین شفافیت اطلاعات حسابداری با سیستم های فناوری اطلاعات حسابداری برای تصمیم گیریهای سرمایه گذاری و اقتصادی مدیران شرکت ها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حسابداری, مدیریت مالی و سرمایه گذاری
  • کد COI اختصاصی: CAFM02_350
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3755
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام یدالهی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری موسسه آموزش عالی سمنگان آمل

عقیل عمویی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری موسسه آموزش عالی سمنگان آمل

لیدا سلیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری موسسه آموزش عالی سمنگان آمل

فاطمه رجبی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری موسسه آموزش عالی سمنگان آمل

چکیده

وجود یک سیستم اطلاعات حسابداری که به نحو مؤثر، اطلاعات دقیق، مفید و به موقع دراختیار مدیریت قرار دهد از عوامل اساسی توسعه و پیشرفت سازمان به شمار می‌رود. اطلاعات حسابداری از مهمترین منابع اطلاعاتی است که به عنوان محصول اصلی سیستم حسابداری نقش اساسی در تصمیم‌گیری‌های گروه‌های مختلف بازار سرمایه ایفا می‌کند. این اطلاعات طی یک فرآیند محاسباتی و براساس اصول و استانداردهای مراجع ذیصلاح اندازه‌گیری و ارائه می‌شوند و اگر از شفافیت لازم برخوردار نباشد احتمال اتخاذ تصمیمات نادرست توسط گیرنده اطلاعات افزایش می‌یابد. برابر بند 6 استاندارد شماره یک حسابداری ایران (ترجمه استاندارد بین‌المللی شماره یک)، هدف از گزارشگری مالی، ارائه اطلاعاتی طبقه‌بندی شده درباره وضعیت مالی، عملکرد مالی و انعطاف‌پذیری مالی واحد تجاری است که برای طیف وسیعی از استفاده‌کنندگان صورتهای مالی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی مفید واقع می‌شود. صورتهای مالی می‌توانند اطلاعات مفیدی درباره عملیات و سودآوری شرکت‌ها برای عموم فراهم کنند. بنابراین سرمایه‌گذاران، دست کم تا حدی، بر پایه اطلاعات صورتهای مالی سرمایه‌گذاری کنند. با وجود این زمانیکه شرکتها مبادرت به دستکاری اطلاعات کرده و صادقانه افشاء نمی‌کنند، اطلاعات افشاء شده در صورتهای مالی توأم با جانب‌داری خواهد بود و از حقیقت انحراف خواهد داشت. در این مقاله به مطالعه سیستم اطلاعات حسابداری به عنوان یک سیستم اطلاعاتی نیازهای اطلاعاتی استفاده‌کنندگان مانند اعتبار‌دهندگان، سهامداران و مدیران را برای تصمیم‌گیری‌های اقتصادی فراهم می‌کند می‌پردازد. شرط مفید بودن این اطلاعات برای استفاده‌کنندگان دارا بودن ویژگیهای کیفی اطلاعات حسابداری می‌باشد. در این تحقیق چگونگی تأثیر سیستم‌های اطلاعاتی به عنوان محصول عصر اطلاعات بر ویژگیهای کیفی اطلاعات حسابداری بررسی شد. روش تحقیق توصیفی پیمایشی می‌باشد ار روش کتابخانه‌ای برای گردآوری اطلاعات مربوط به ادبیات موضوعی و پیشینه تحقیق و از روش میدانی برای جمع‌اوری داده‌های مورد نظر برای بخش اصلی تحقیق استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق، شاغلین در حرفه حسابرسی در موسسات خصوصی حسابرسی در ایران می‌باشد. پس از ارائه و جمع‌آوری فرضیات اصلی و فرعی مورد سنجش SPSS پرسشنامه‌ها و تجزیه و تحلیل داده‌ها به کمک نرم‌افزار واقع شد و مشخص شد که استفاده از سیستم‌های اطلاعاتی موجب افزایش ویژگی‌های کیفی اطلاعات حسابداری و درنتیجه شفافیت اطلاعات می‌شود. اطلاعات حسابداری مالی محصول نهایی سیستم گزارشگری خارجی است، که مبنایی برای گزارشگری و افشای اطلاعات فراهم می‌آورد. در کشورهایی با بورس اوراق بهادار فعال، منابع دیگری را نیز برای گسترش سرمایه انسانی، گزارشگری و قواعد افشاء معرفی و یا بعضاً الزامی کرده‌اند. این منابع الزاماً مالی یا کمی نیستند، مانند هزینه فرصت گسترش سرمایه انسانی، گزارشگری ارزش افزوده، گزارشگری منابع، منافع و هزینه‌های زیست‌محیطی. هدف اصلی تحقیقات نظارت در حسابداری، بررسی سیستم‌های حسابداری و اهمیت محیط سازمانی جهت بررسی تأثیر آن بر حاکمیت شرکتی است. در مقاله حاضر نتیجه تحقیقات انجام گرفته با هدف بررسی شفافیت اطلاعاتی، شامل اطلاعات حسابداری مالی به عنوان یکی از اجزای زیربنایی اطلاعات، ارائه شده است.

کلیدواژه ها

حاکمیت شرکتی،شفافیت،سیستم های اطلاعاتی،سیستم های اطلاعاتی حسابداری،ویژگیهای کیفی،اطلاعات حسابداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.