بررسی ظرفیت استفاده از انرژی تجدید پذیر در مبلمان شهری با رویکرد توسعه پایدار مطالعه موردی شهرسمنان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی برنامه ریزی، حفاظت، حمایت از محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: PCEPSD01_244
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 722
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب کرکه آبادی

عضو هیئت علمی گرو جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

مرضیه عراقی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

چکیده

امروزه، انرزی به عنوان یکی از عوامل تولید، سهم بزرگی در رشد و توسعه کشورهای مختلف دارد. ضرورت استفاده از انرژی برای رشد و توسعه در کنار مسائلی همچون ا نتشار گازهای گلخانهای، کاهش ذخایر انرژی های فسیلی و نیاز روزافزون به انرژی باعث شده است که کشورها به دنبال توسعه ی انرزی های تجدید پذیر باشند. برای سیاست گذاران بخش انرژی دسترسی به مقادیر بحرانی به منظور توسعه ی ا نرژی های تجدید پذیر بسیار مهم است. چرا که از طرفی تأمین انرزی، بحرانی برای شهرها محسوب می شود و از طرفی تغیرات اقلیمی نگرانی های زیادی برای سلامت ساکنین شهرها ایجاد کرده است. در چنین شرایطی استفاده از انرژی های نو یا انرژی های جایگزین در شهرها اهمیت بسیار ویژه ای می یابد. گذشته از ایستگاههای کلان استحصال انرژی تجدید پذیر جهت تأمین احجام بالای انرژی مصرفی مورد نیاز بخش های صنعتی و خانگی، طراحی و ایجاد ایستگاه های کوجک و یا سیار جهت بهره گیری از انرزی های تجدید پذیر در مقیاس های کوچکتر و به ویزه در مصارف مبلمان شهری مانند تولید برق مصرفی جهت روشنایی تابلوهای تبلیغاتی، وسایل باز و سرگرمی تعبیه شده در پارک ها، تابلوهای برقی علائم ترافیکی و ترابری، تجهیزات الکترونیکی اطلاع رسانی شهری مانند مانیتورهای الکترونیکی حرکت اتوبوس ها و قطارها و ساعت های عمومی، تلویزیون شهری، پارک های علمی تفریحی و پارک های انرژی و حت تأمین بخشی از برق مصرفی روشنایی معابر، مورد توجه مدیران، طراحان و مهنسان قرار گرفته است. این پژوهش سعی دارد پس از نیاز سنجی و انتخاب بهترین منابع انرژی تجدید پذیر جهت مصارف مبلمان شهری در محدوده مورد مطالعه شهر سمنان، با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی به کمک ابزارهای سیستم اطلاعات زمین مکانی، جهت مکان گزینی بهینه این ایستگاه ها با توجه به استانداردها و پارامترهای شناخته شده بین المللی با دو محور اصلی بازده بیشینه تولید انرژی و تطابق حداکثری با بحث زیبایی شناختی در منظر شهر استفاه نماید.

کلیدواژه ها

انرژی تجدید پذیر، مبلمان شهری، سیستم اطلاعات جغرافیایی، تحلیل سلسله مراتبی، مکان گزینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.