بررسی رژیم غذایی ماهی خارو گونه(Forsskal, 1775)Chirocentrusdorab در خلیج فارس مرکز استان هرمزگان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران
  • کد COI اختصاصی: CFAAI02_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1679
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسون امیرتیموری یگانه

دانشگاه آزاد اسلامی واحد یندرعباس، بندرعباس، ایران

دل آرام نخبه زارع

دانشگاه آزاد اسلامی واحد یندرعباس، بندرعباس، ایران

احسان کامرانی

دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

چکیده

بهمنظوربررسی رژیم غذایی خارو باله سیاه Chirocentrusdorab نمونه برداری به طور ماهیانه به مدت یک سال(12 ماه) از اردیبهشت 1391 تا فروردین 1392 به طور تصادفی از سواحل مرکز استان هرمزگان انجام گردید. در هر ماه معده حدود 50-45 عدد ماهی خارو باله سیاه و در کل 551 عدد ماهی بررسی شد که در مجموع کمترین و بیشترین طول کل مشاهده شده 4/38 و 5/89 سانتی متر می باشد. همچنین کمترین و بیشترین وزن مشاهده شده 320 و 1300 گرم اندازه گیری گردید. ضریب همبستگی بین طول کل و وزن برابر با 578/0 بدست آمد. در بررسی الگوی رشد ضریب رگرسیون کوچکتر از 3 بدست آمد که نشان دهنده رشد آلومتریک در این ماهی می باشد. شاخص خالی بودن معده (CV) برابر 5/42 محاسبه گردید که بنابر رابطه 60> CV ≥40 نشان از تغذیه متوسط ماهی می باشد. با بررسی محتویات معده ارجحیت غذایی ماهی خارو بیشتر به ماهی خصوصا ساردین ماهیان با درصد فراوانی 1/56 به عنوان غذای اصلی خارو باله سیاه بدست آمد.. میزان شاخص ارجحیت غذایی صدف با درصد فراوانی 2/5 و خرچنگ با درصد فراوانی 4/8 می باشد که نشان دهنده این است که صدف ها و خرچنگ ها به عنوان غذایی تصادفی در ماهی خارو باله سیاه می باشند. همچنین مقدار FP برای میگو با درصد فراوانی 3/18 و ماهی مرکب 12 با درصد فروانی بدست آمد که به عنوان غذای فرعی ماهی محسوب می شود. تغییرات شاخص گاستروسوماتیک(GaSI) بطور ماهانه محاسبه شد میزان شاخص سیری معده در طی ماه های مورد بررسی دارای نوسانات فراوان بوده به طوری که در ماه های سرد سال از دی تا فروردین افزایش داشته که شاید به دلیل فراوانی غذا و خارج از فصل تخم ریزی بودن این ماهی میباشد و در اسفند کمترین مقدار می باشد. مقدار شاخص سیری در تیر ماه سیر صعودی را داشته است.

کلیدواژه ها

رژیم غذایی، Chirocentrusdorab ، خارو ماهی، مرکز استان هرمزگان، خلیج فارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.