حذف آلاینده رنگی Acid red 1 از آبهای آلوده با استفاده از پوست تخم آفتابگردان بعنوان جاذب زیستی ارزان قیمت و بررسی ایزوترمهای جذبی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: HESD03_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 664
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا علیزاده

دانشجوی دوره ی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایجان شرقی، گروه شیمی، ایران

کامبیز سیدی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات واحد آذربایجان شرقی، گروه شیمی، ایران

علی مهریزاد

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات واحد آذربایجان شرقی، گروه شیمی، ایران

چکیده

یکی از عمده ترین آلاینده های محیط زیست که در پساب صنایع مختلف از جمله نساجی وجود دارند رنگها می باشند که برای انسان و محیط زیست آلودگی ایجاد می کنند. لذا هدف از این تحقیق، بررسی حذف اسید قرمز 1 از محیط های آبی با استفاده از جذب بروی پوست تخم آفتابگردان فعال شده به عنوان جاذب ارزان قیمت می باشد.این تحقیق یک نوع مطالعه تجربی-آزمایشگاهی بود. ابتدا تخم آفتابگردان با استفاده از 50 میلی لیتر اسیدکلرید 1 مولار به ازای 3 گرم پوست تخم آفتابگردان به مدت 3 ساعت و خنثی شدن توسط آب مقطر و سپس خشک شدن در دمای 0C 150 طی مدت 4 ساعت فعال سازی شد. سپس زمان زمان تعادل در شرایط ثابت در سیستم مورد مطالعه تعیین گردید که برابر 90 دقیقه بود. در ادامه با ثابت نگهداشتن زمان تعادل، تاثیرpH، مقدار ماده جاذب، غلظت اولیه رنگ، سینتیک و تعادل فرآیند مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز و تفسیر داده ها با استفاده از نرم افزار اکسل و ضریب رگرسیون انجام شد.یافته ها نشان داد که کارایی حذف رنگ با افزایش pH و غلظت اولیه رنگ، کاهش و با افزایش زمان تماس، افزایش یافت. همچنین نتایج نشان داد که داده های جذب از ایزوترم فروندلیچ بهتر پیروی کرد.بطورکلی نتایج حاصل از این مطالعه مشخص یافت که می توان از پوست تخم آفتابگردان بعنوان یک جاذب موثر و ارزان قیمت در زمان سریع با کارایی بالا جهت تصفیه پساب صنایع نساجی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

رنگ اسید قرمز 1، محیط های آبی، پوست تخم آفتایگردان، مدل سینتیکی، مدل ایزوترمی، جذب سطحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.