مقایسه روند رهاسازی نیترات و معدنی شدن خالص نیتروژن در یک خاک آهکی تیمار شده با کود مرغی و کود دامی تازه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: HESD03_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه ضرابی

استادیار دانشگاه ملایر ، ملایر، کیلومتر چهار جاده اراک، دانشگاه ملایر

چکیده

مصرف بقایای آلی به مقدار زیاد در اراضی کشاورزی نگرانی در مورد آلودگی آب های زیرزمینی و سطحی با نیترات را افزایش داده است. در این مطالعه روند رهاسازی نیترات و معدنی شدن خالص نیتروژن در یک خاک آهکی تیمار شده با کود مرغی و کود دامی تازه در مدت زمان 40 هفته بررسی شد. نتایج نشان دادند که مقدار قابل توجهی نیترات در خاک تیمار شده با کود مرغی تولید می شود که خیلی بیشتر از نیاز گیاهی می باشد. در خاک تیمار شده با کود دامی تازه تا هفته 16 میزان نیترات تولید شده کمتر از خاک شاهد می باشد. در پایان 40 هفته نیتروژن معدنی شده خالص در خاک تیمار شده با کود دامی و کود مرغی به ترتیب 330 و 1005 میلی گرم بر کیلوگرم بدست آمد. درصد معدنی شدن خالص نیتروژن در دو خاک تیمار شده با کود دامی و کود مرغی به ترتیب 10و 19 درصد بدست آمد. نتایج این تحقیق نشان داد اگرچه کود مرغی یکی از بهترین انوع بقایای آلی است و حاوی مقادیر بالایی از نیتروژن می باشد، با اضافه نمودن کود مرغی به خاک بدون محاسبه زمان حداکثر نیاز گیاه به نیترات، احتمال آبشویی نیترات و آلودگی آبهای منطقه وجود دارد. با مصرف کود دامی تازه تا هفته 16 آلی شدن نیتروژن اتفاق می افتد. لذا در مصرف کود دامی تازه لازم است دقت شود .

کلیدواژه ها

آلودگی، آلی شدن، کود دامی تازه، کود مرغی، معدنی شدن خالص ، نیترات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.