گزارش گونه های سیانوباکتری بالقوه سمی از اکوسیستم های آبی استان کرمان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: HESD03_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 716
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمحسن سلاجقه انصاری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید باهنر کرمان و عضو انجمن پژوهشگران جوان

علی احمدی مقدم

استادیار گروه زیست شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان

سیدمنصور میرتاج الدینی

استادیار گروه زیست شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

سیانوباکتری ها موجودات زنده فتوسنتز کننده و دارای قابلیت تحمل شرایط سخت محیطی هستند. آنها طیف وسیعی متابولیت‌های ثانویه را تولید می کنند که برخی دارای کاربرد تجاری و صنعتی می باشند. از جمله این متابولیت‌های ثانویه سموم سیانوباکتریایی (سیانوتوکسین ها) هستند که وجود آنها در منابع آبی برای سلامت انسان، دام و حیوانات وحشی ایجاد مخاطره می کند. بر اساس استانداردهای بین المللی، نظارت و بررسی منابع آبی که واجد کشندهای سیانوباکتریایی هستند در چند سطح انجام می پذیرد که اولین و سریع ترین مرحله، بررسی ترکیب گونه‌ای نمونه‌هاست. در پژوهش حاضر فلور سیانوباکتریایی رودخانه شصت فیچ و آبگرم سیرچ برای یافتن گونه های سیانوباکتری های بالقوه سمی ارزیابی شده است. در نهایت سه گونه Microcystis aeruginosa، Nostoc linckia و Nodularia spumigena به عنوان گونه های بالقوه سمی شناخته شدند. بر این اساس و با توجه به استاندارد سازمان بهداشت جهانی در مورد اهمیت آب آشامیدنی و آب های تفریحی بررسی سریع نوع و میزان سموم سیانوباکتریایی احتمالی در این آب ها پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

سیانوباکتری، فلور استان کرمان، سیانوتوکسین، رودخانه شصت فیچ و آبگرم سیرچ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.