مکانیابی مناطق مستعد احداث آبشخور خاصه آهوی ایرانی با استفاده از مدل هم پوشانی شاخص مطالعه موردی: منطقه شکار ممنوع قراویز کرمانشاه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: HESD03_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 913
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان کرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد ارزیابی و آمایش سرزمین، دانشگاه هرمزگان

یحیی اسماعیل پور

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان

محمد کمانگر

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور، دانشگاه هرمزگان

صابر قاسمی

گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

چکیده

آهو خاص مناطق بیابانی و کویری بوده، بیابان به مناطقی اطلاق می‌شود به هر عنوان شرایط آب و هوایی برای گیاه و جانور سخت و طاقت‌فرسا است. از اقدامات مدیریتی که برای مقابله با کم آبی در مناطق حفاظت‌شده انجام می‌گیرد احداث آبشخورها است. مقاله حاضر به هدف مکانیابی پهنه‌های مناسب‌ جهت احداث آبشخور برای گونه آهوی ایرانی در منطقه شکار ممنوع قراویز می‌پردازد. بر این اساس معیارهای شیب، فاصله از منابع آبی، فاصله از جاده، فاصله از روستا، فاصله از طعمه خوار، فاصله از دام و کاربری اراضی در نظر گرفته ‌شدند. اطلاعات مورد نیاز فوق به صورت برداشت میدانی(مشاهده مستقیم، پرسش‌نامه و مصاحبه) جمع‌آوری گردیده و سپس برای دست‌یابی به مکان مناسب جهت احداث آبشخور از مدل ترکیبی هم پوشانی شاخص استفاده شد. محاسبات و فضایی نمودن معیارها با استفاده از نرم‌افزار Arc GIS صورت گرفته و نتایج مطالعه به صورت نقشه حاصل شده است. نقشه نهایی ماحصل بررسی معیار‌های مرتبط با مکانیابی نقاط احداث آبشخور در سطح منطقه شکار ممنوع قراویز است. نقشه خروجی محدوده مورد مطالعه را به صورت پهنه‌های‌ بسیار مطلوب(492/7 کیلومترمربع)، مطلوب(863/9کیلومترمربع)، نسبتاً مطلوب (655/10 کیلومترمربع) ، نامطلوب(331/7کیلومترمربع) و بسیار نامطلوب(301/2 کیلومترمربع) برای احداث آبشخور را نشان می‌دهد.

کلیدواژه ها

مکان‌یابی، آبشخور، فرآیند هم پوشانی شاخص، سیستم اطلاعات جغرافیایی، منطقه شکار ممنوع قراویز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.