جنگ سایبری و تحول مفهوم توسل به زور در حقوق بین الملل
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین همایش مجازی بینالمللی تحولات جدید ایران و جهان
- کد COI اختصاصی: IRANWORLD05_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2287
نویسندگان
کارشناس ارشد حقوق بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایجان شرقی
چکیده
به دنبال انتشار راهنمای تالین پیرامون حقوق بین الملل قابل اعمال بر جنگ افزارهای سایبری در مارس 2013 ، که به درخواست و سفارش ناتو انجام گرفته بود، تفکر اغلب حقوق دانان فضای سایبری که در حیطه جنگ سایبری قلم فرسایی می نمایند، معطوف به این گردید که به دنبال تقنین قواعدی بین المللی درباره این نوع جنگ، آیا مفهوم توسل به زور در این فضا نیز به همان شکل که در بند 4 ماده 2 منشور سازمان ملل است شکل خواهد گرفت یا نه؟ از سویی باید این نکته را مد نظر قرار داد که در رویه و قوانین بین المللی مسایلی همچون تحریم های اقتصادی به عنوانتوسل به زور مطرح نگردیده اند؛ در واقع سازمان ملل متحد با یک دید محتا ط گرایانه با این موضوع برخورد نموده و مسئله توسل به زور را تفسیر مضیق کرده است. حال اگر درباره موضوع جنگ سایبری، توسل به زور مشمول مقررات منشور سازمان ملل دانسته شود باید توجه داشت که استثنائاتی همچون دفاع مشروع و دفاع جمعی در این عرصه مجری خواهد بود یا نه؟ مقاله حاضر م یکوشد تا با تحلیل مسئله توسل به زوردر جنگ سایبری ظرفیت ها و چالش های احتمالی تعمیم بند 4 ماده 2 منشور سازمان ملل را به این نوع جنگ بررسی نموده و مشخص نماید که چنین تقنینی درباره جنگ سایبری، زمینه ساز صلح سایبری خواهد بود یا تداعی کننده نابسامانی های نوین.کلیدواژه ها
جنگ سایبری، توسل به زور، جنگ افزارهای سایبری، دفاع مشروعمقالات مرتبط جدید
- روابط ایران و چین در دولت یازدهم
- توسعه به مثابه زندگی خوب(پیش درآمدی بر طرح الگوی توسعه مطلوب در ایران)
- مزیت سنجی قدرت های منطقه ای حوزه پا سیفیک و اهمیت آنها برای ایالا ت متحده آمریکا
- آسیب شناسی سیاست جوانان،بررسی آسیب شناختی نیازهای جوانان ایرانی در دوره معاصر
- بررسی آسیب شناسی سیاست گذاری آموزشی و تربیتی ایران: مطالعه موردی دولت تدبیر و امید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.