بکارگیری مجموعه‌های فازی در اندیس قابلیت حفاری توده سنگ برای انتخاب روش تونلزنی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مکانیک سنگ ایران
  • کد COI اختصاصی: IRMC03_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1865
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر خادمی حمیدی

دانشجوی دوره دکتری استخراج معدن ; دانشگاه صنعتی امیرکبیر

کورش شهریار

دانشیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر

محسن اکبرپورشیرازی

استادیار دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

احمد ترکمنی قطب

کارشناس ارشد استخراج معدن

چکیده

سازگاری روش تونلزنی انتخابی با سهولت حفر توده سنگ نقش مهمی در موفقیت یک پروژه تونلزنی داراست . یکی از روشهای انتخاب تکنیک تونلزنی، روش جدید امتیازدهی قابلیت حفاری توده سنگ ) ) RME است . علیرغم استفاده گسترده از چنین سیستمهای ردهبندی تودهسنگ، عدم - قطعیت پارامترهای ورودی و وجود مرزهای دقیق بین کلاسهای مجاور، استفاده عملی از آنها را با مشکل مواجه ساخته است . تئوری مجموعه فازی یکی از ابزارهای ممکن برای غلبه بر چنین عدم - قطعیتهاست . این مقاله به تشریح بکارگیری تئوری مجموعه فازی در روش اندیس RME با استفاده از الگوریتم ممدانی میپردازد . به منظور ارزیابی قابلیت اطمینان مدل فازی ارائه شده، دادههای ژئوتکنیکی لازم از سه پروژه تونل انتقال آب نوسود، قمرود ( قطعات 3 ، (4 و کرج - تهران جمع آوری و در مدل موجود بکار گرفته شد . نتایج حاصل از این تحقیق درستی انتخاب ماشین تونلزنی سپر تلسکوپی برای هر سه پروژه را تأیید میکند

کلیدواژه ها

مجموعه فازی، قابلیت حفاری توده¬سنگ، اندیس RME، رده¬بندی توده¬سنگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.