کنترل و مدیریت همزمان هزینه و زمان در پروژه های عمرانی از طریق کاربرد منطق فازی درمدیریت ریسک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: NCBM01_557
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم نورالدین موسی

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی عمران – مهندسی و مدیریت ساخت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

مسعود اولی پور

استادیار گروه مهندسی عمران ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

عبدالکریم عباسی دزفولی

استادیار گروه مهندسی عمران ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

چکیده

پروژه ها مجموعه ای از فعالیت های منحصر به فرد می باشند که به منظور تامین هدفی منحصر به فرد تعریف می شوند. پیش از اجرا ، فعایتهای پروژه جهت اجرا در آینده پیش بینی شده و برنامه زمان بندی اولیه پروژه تنظیم میشود. با توجه به مبهم وغیر شفاف بودن آینده، وجود ریسک ها و عدم قطعیت ها در روند اجرایی پروژه ها اجتناب ناپذیر می باشد زیرا پیش بینی دقیق آینده خارج از توانایی های بشر می باشد. پروژه ها بر اساس مقادیر تخمین هایی که ناشی از در دست داشتن اطلاعاتاندکی در مورد وضعیت آتی پروژه ها می باشد، برنامه ریزی می شوند که با توجه به غیر قطعی بودن برنامه ریزی های انجامشده، ایجاد تاخیرات زمانی و تحمیل هزینه های ناشی از عدم قطعیت ها امری اجتناب ناپذیر می باشد. بررسی ها نشان می دهد که بسیاری از مشکلات و تاخیرات ایجاد شده، هزینه های تحمیل شده و انحرافات از برنامه در پروژه ها قابل پیش بینی،برنامه ریزی و ارزیابی بوده اند. از سوی دیگر به منظور جلوگیری از افزایش حجم بودجه ای و زمانی پروژه ها، به کار گیریسیستم های مدیریت پروژه از جمله آنالیز و برنامه ریزی ریسک ها و عدم قطعیت ها امری ضروری به نظر می رسد. به همین منظور اغلب سازمان ها به منظور نیل به اهداف خود، نظیر افزایش بهره وری پروژه ها و کاهش انحرافات از برنامه، به آن سورفته اند که تا حد امکان استاندارد های مدیریت پروژه را در پروژه های خود اجرا کنند. یکی از پر کاربرد ترین استانداردهای مدیریت پروژه، مبحث مدیریت ریسک می باشد که در این مقاله با بررسی همزمان اثر ریسک زمان و هزینه در یکی از پروژه های عمرانی شرکت ملی مناظق نفتخیز جنوب در حوزه راه سازی با عنوان پروژه احداث جاده پاگچ مسجد سلیمان تا واحد بهره برداری پرسیاه ایذه از طریق جمع آوری اطلاعات در رابطه با مدیریت ریسک، نظریه اعداد فازی، منطق فازی، نرم افزار MATLAB نرم افزار تحلیل آماریSPSSو تجزیه و تحلیل و ترکیب آنها با ارائه مدلی مشتمل بر 7 مرحله و 20 پلهزیرمرحله( جهت استفاده در پروژه های عمرانی به منظور افزایش دقت برنامه ریزی ها ارائه گردیده است که نتایجی متفاوت از روشهای موجود و سنتی نظیر ) روش احتمال وقوع * میزان تاثیر ( برای مدیریت ریسک بدست می دهد

کلیدواژه ها

مدیریت پروژه، پروژه های عمرانی، ریسک ، عدم قطعیت ، منطق فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.