بررسی ارتباط شرایط اقلیمی با روند گردشگری سالانه در شهر شیراز با شاخص TCI

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: TGES01_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 985
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هوشمند عطایی

هیات علمی گروه جغرافیای دانشگاه پیام نور اصفهان

لیلا پارسا

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای طبیعی (اقلیم در برنامه ریزی محیطی) دانشگاه پیام نور اصفهان

مجید سنایی

دانشجوی دکتری رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، مدرس دانشگاه

سیدحمید حسین زاده

دانشجوی دکتری رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

اقلیم عامل مهمی در توسعه بخش گردشگری می باشد، یک اقلیم مناسب می تواند پاسخ های مثبت گردشگران را در پی داشته باشد و گردشگران نیز برنامه سفر خود را با توجه به شرایط اقلیمی و جوی مقصد موردنظر طرح ریزی می کنند. این تحقیق به منظور بررسی ارتباط بین شرایط آب و هوایی با روند گردشگری در شهر شیراز انجام شده است. برای انجام این تحقیق از داده های هواشناسی ایستگاه سینوپتیک، شهر شیراز در یک دوره آماری 15 ساله (1990-2005) استفاده شده است. روش مورد استفاده در این تحقیق شاخص اقلیمی گردشگری (TCI) بوده است. نتایج این تحقیق نشان داد، ماههای فصل سرد سال (ژانویه، فوریه و دسمابر) به دلیل بارش باران و برف و افت دما شرایط نامطلوبی را برای گردشگری در این شهرستان دارند. و ماههای (ماری، اوریل، می، جون، جولای، آگوست، سپتامبر، اکتبر و نوامبر) به دلیل تعدیل شرایط دمایی و بارندگی کم بهترین شرایط را برای گردشگری دارند. این پژوهش از نوع اسنادی – تحلیلی می باشد و ضمن بهره گیری از منابع کتابخانه ای به بررسی عملکرد فرایندهای مذکور در این زمینه پرداخته شده است. طبق نتایج این تحقیق بین تعداد مسافران و میانگین دمای هوا، ساعات آفتابی و وزش باد رابطه مستقیم و مثبتی وجود دارد و بین تعداد مسافران و بارش باران و برف به دلیل اثر منفی رابطه معکوس وجود دارد و با افزایش بارش، تعداد مسافران کاهش پیدا می کند.

کلیدواژه ها

گردشگری، شرایط اقلیمی، شاخص اقلیمی توریست TCI، شهر شیراز، مطلوبیت مقاصد گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.