شناسایی برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی دورقم مختلف عناب در استان خراسان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای گیاهان دارویی شمال کشور
  • کد COI اختصاصی: RCMPNI01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 691
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه چستی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار

سیدعلی مرتضوی

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

شادی بصیری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

اکرم شریفی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

چکیده

خواص فیزیکی و شیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی دو توده برگزیده عناب از منطقه بیرجند و خواف در استان خراسان تعیین گردید. عمل سورتینگ و شستشو و جوشاندن با مقداری مشخص آب، پرس کردن و تغلیظ انجام شد و شیوه ای از توده های مذکور تولید شد و بررسی و مقایسه فاکتورهای راندمان تولید شیره، وزن صد دانه انجام گرفت. خواص فیزیکوشیمیایی آنالیز شده شامل میزان رطوبت میوه و هسته، اسیدیته کل قابل تیتراسیون، PH، کل مواد جامد محلول (TSS)، چربی خام (EE%)، پروتئین خام (CP)، قند کل، قند احیاء کننده و میزان ساکارز بود. جهت ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی از روش مهار رادیکال آزاد DPPH استفاده شد. نتایج حاصل آنالیزها و مقایسه میانگین ها نشان داد راندمان تولید شیره در توده خواف بیشتر از توده بیرجن بود، وزن صد دانه توده بیرجند بیشتر از توده خواف بود، میزان پروتئین و چربی در توده خواف بیشتر از توده بیرجند بود، رطوبت در میوه توده خواف بیشتر ولی در هسته آن کمتر از توده بیرجند بود، اسیدیته قابل تیتراسیون در توده خواف بیشتر و درصد قند کل، درصد قند احیاء کننده و درصد ساکارز در توده خواف کمتر از توده بیرجند بود، PH توده خواف پائین تر از توده بیرجند بود و ه مچنین درصد مهار کنندگی رادیکال آزاد در عصاره های متانولی حاصل از هر دو توده بیانگر این بود که با افزایش غلظت عصاره ها اثر آنتی اکسیدانی آنها بیشتر شد و هر دو توده فعالیت آنتی اکسیدانی بسیار عالی از خود نشان دادند و از این ع صاره ها می توان به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی قوی و با ارزش تجاری استفاده نمود که می تواند اثرات مخرب رادیکال های آزاد و جهش های حاصل از آنها در ساختار سلولی را مهار کنند.

کلیدواژه ها

عناب، خواص فیزیکی و شیمیایی، فعالیت آنتی اکسیدانی، رادیکال آزاد DPPH

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.