ارزیابی تنش های خشکی و گرما در ژنوتیپ های گندم دوروم
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NSBDIAE02_577
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 712
نویسندگان
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجا غربی
کارشناس زراعت و اصلاح نباتات
کارشناس ارشد زراعت
چکیده
به منظور ارزیابی لاین های پیشرفته گندم دورم نسبت به تنش خشکی و گرما این آزمایش دز طی سه و با سه آزمایش جداگانه در هر سال در قالب طرح بلوک های کاملتصادفی در سه تکرار و شانزده تیمار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اجرا گردید. آزمایشات شامل: تاریخ کشت نرمال در شرایط آبی، تاریخ کشت دیر هنگام در شرایط آبی و کشت نرمال در شرایط دیم بودند. تجزیه واریانس مرکب سه ساله نشانگر عدم اختلاف معنی دار بین تیمارها در آزمایشات نرمال و دیم بود. ولی در آزمایش دیر کشت آبی اختلاف در سطح احتمال 5% وجود داشت. در ارزیابی نهایی لاینها در این آزمایش بهترین لاین برای شرایط کشت نرمال لاینهای شماره 2 و 6 و برای کشت دیرهنگام در شرایط آبی لاینهای شماره 5، 6، 8 و 11 بود. برای آزمایش در شرایط دیم لاینهای 2 و 6 برترین لاینها تشخیص داده شدند. ژنوتیپ 6 با شجره Mrb11… با متوسط عملکرد 5/65 تن در هکتار که از نظر آ»اری اختلافی با شاهد سیمره نداشت. بطور کلی تأخیر کشت لاین ها باعث 28 درصد افت در متوسط عملکرد لاین ها شد که از این میان لاین شماره 8 با 21 درصد کاهش، بیشترین افت عملکرد و لاین شماره 10 با 4 درصد کاهش دارای کمترین افت عملکرد بود. به منظور بررسی تنش خشکی و گرما از شاخص های GMP, TOL, STI, SSI و MP استفاده گردید. بهترین شاخص برای ارزیابی هر دو تنش خشکی و گرما شاخصهای MP و GMP بودند. برای تنش خشکی لاینهای 2، 6، 11 و 15 و برای تنش گرما لاینهای 5، 6، 7، 11 برترین لاینها بودند. در نهایت با توجه به عملکرد و نوسانات کمتر عملکرد در شرایط متفاوت بهترین لاینها در این آزمایش طی سه سال لاینهای 6 و 11 معرفی می گردد.کلیدواژه ها
گندم دوروم، تنش خشکی، تنش گرما، عملکردمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.