شناسایی و اولویت بندی قطعات حادثه خیز راه با رویکرد قطعه بندی مسیر و تحلیل پوششی داده ها

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی حمل و نقل، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JTE-3-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 905
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر صادقی

مسئول مکاتبات، دانشجوی دکتری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

اسماعیل آیتی

استاد، مرکز تحقیقات فنی و اقتصادی ایمنی جاده ای، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

محمدعلی پیرایش نقاب

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

چکیده

هدف از این پژوهش، ارایه روش جدیدی برای در نظر گرفتن تصادفها با توجه به شرایط محیطی، ترافیکی و هندسی راه است که تصادفها را با توجه به اندرکنش مولف ههای منجر به آن در نظر می گیرد. این رویکرد برای وارد کردن مشخصاتفیزیکی، راه را به واحدها یا قطعات با مشخصات فیزیکی همگن قطع هبندی کرده و در نتیجه تصمیم گیری در مورد وضعیت ایمنی راه به جای یک نقطه، برای طولی از راه با خصوصیات مشخص انجام می شود. این رویکرد با استفاده از روش تحلیلپوششی داد هها DEA( 1 ( انجام شده است که بر خلاف روشهای رگرسیونی نیازمند به دست آوردن تابع توزیع و در نظرگرفتن فرضیه هایی در مورد آن نیست. این روش امتیازهایی )ناکارآیی هایی( را به دست م یدهد که اجازه م یدهد قطعات راه به طور مناسبی از نظر حادثه خیز بودن، رتب هبندی و اولوی تبندی شوند. در پژوهش حاضر یک مطالعه موردی بر روی مسیرهایی به طول 4/ 144 کیلومتر انجام شد که حاصل آن شناسایی 154 قطعه راه با امتیازات خطر نسبی متفاوت بود، به این ترتیب قطعات حادث هخیز با روش پیشنهادی شناسایی و اولوی تبندی شدند که از نظر تعریف شاخ صهای ورودی و خروجی بر مبنای روش تحلیل پوششی داد هها برای اولوی تبندی قطعات راه، تجربه جدیدی به شمارم یآید

کلیدواژه ها

تحلیل پوششی داد هها، قطع هبندی، قطعات حادث هخیز، اولوی تبندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.