بررسی جوانه زنی و استقرار گیاهچه های پیاز در سه روش آبیاری غرقابی، بارانی و زیر زمینی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI10_572
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود زارع حقی

دانشجوی دکترا دانشگاه تهران

محمدرضا نیشابوری

استاد دانشگاه تبریز

مهدی شرفاء

استادیار دانشگاه تهران

غلامرضا ثواقبی

استادیار دانشگاه تهران

چکیده

نواحی خشک و نیمه خشک به علت عملکرد پایین محصول که ناشی ازخشکسالی و تخریب خصوصیات خاک است از نواحی دیگر متمایز می گردند . کشت موفقیت آمیز در چنین نواحی وابسته به رفع مشکلات کاربری آبیاری و جلوگیری از تخریب یافتن خصوصیات خاک است . ساختمان خاک یک خصوصیت متغیر و تاثیرپذیر است که توسط فرایندهای مختلف تحت تاثیر قرار می گیرد . این فرایندها شامل انقباض و انبساط، خشک و مرطوب شدن، یخ زدگی و ذوب شدن و عملیات خاکورزی و تراکم می باشد . درخاکهای لخت و بدون پوشش گیاهی برخورد مستقیم قطرات آب بارندگی یا آبیاری باعث از هم پاشیدن خاکدانه ها و تشکیل لایه نازک و متراکم در سطح خاک شده وهمچنین بعلت انتقال ذرات کلوئیدی به لایه های پایین تر و انسداد مجاری در اثر تجمع این ذرات مانع بزرگی جهت نفوذ آب به داخل خاک بوجود می آید . مطالعات موجود نشان می دهد در خاکهای با ساختمان نا پایدار تشکیل سله بعد از آبیاری غرقابی امری معمولی است . معمولترین اثر ساختمان ضعیف لایه سطحی خاک، اثری است که بر روی جوانه زنی می گذارد . فروپاشی خاکدانه ها و تشکیل سله بر اثر خشک شدن از جوانه زنی گیاهچه های جوان ممانعت کرده و در نتیجه جمعیت پوشش گیاهی کاهش می یابد . اقبال و همکاران (1) یافتندکه تشکیل کراست بعد از اولین آبیاری غرقابی خروج گیاهچه ها را نزدیک به 50 درصد کاهش داد .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.