تعیین زاویه بهینهی کلکتورهای تخت خورشیدی در شهر زنجان
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین همایش علمی تخصصی انرژی های تجدید پذیر و پاک
- کد COI اختصاصی: WINDCONF05_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 910
نویسندگان
دانشیاردانشگاه کاشان
دانشجوی دکتری
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه کاشان
چکیده
بازدهی کلکتورهای تخت خورشیدی وابستگی زیادی به شار تشعشع ورودی به آنها دارد، بنابر این لازم است زاویهی کلکتورها با افق به گونهای تعیین شود که بیشترین شار تشعشع خورشیدی به آنها برسد. با توجه به اینکه بخش عمدهی تشعشع ورودی به کلکتور، تشعشع مستقیم است همواره بایستی زاویهی کلکتور به گونهای باشد که تشعشع مستقیم برخوردی با آن کمترین زاویه را با خط عمود بر صفحهی کلکتور داشته باشد. در این مقاله به تعیین زاویهی بهینهی کلکتورهای تخت خورشیدی در شهر زنجان پرداخته شده است. برای تحلیل از دادههای هشت سالهی ثبت شده در ایستگاه هواشناسی شهر زنجان استفاده شده است. تعیین زاویهی بهینه برای تنظیم روزانه، ماهانه، فصلی، شش ماهه و سالانه با فرض اینکه کلکتور همواره رو به استوا قرار گیرد، انجام شده است. حداکثر و حداقل زاویه بهینه برای تنظیم ماهیانه، بهترتیب °1/64 برای ماه دسامبر و صفر درجه برای ماه ژوئن و ژولای میباشد. همچنین زاویه بهینه برای تنظیم فصلی برای بهار، تابستان، پاییز و زمستان به ترتیب °5/3، °2/18، °78/27 و °4/49 میباشد. زاویه بهینه برای تنظیم شش ماهه برای دورهی سرد سال و دورهی گرم سال بهترتیب90/49 و 90/60 میباشد. زاویه بهینه سالانه برابر با ◦9/31 به دست آمد. با تنظیم کلکتور در زاویهی شیب بهینهی ماهانه، تشعشع کل دریافتی نسبت به قرارگیری افقی کلکتور 25/23 درصد افزایش مییابد.کلیدواژه ها
اویهی بهینه، کلکتور تخت خورشیدی، تشعشع خورشیدی، زنجانمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی انواع تهدیدات و شدت آنها در زیستگاههای کلان ایران
- اجرای پایلوت نانوپوشش سیلیکونی بر روی تجهیزات عایقی پست های منتخب تهران و مشهد و بررسی نتایج عملکرد میدانی
- تدوین دستورالعمل برای استفاده از نانوسیالات خنک کننده نیروگاهی
- تولید نانو الیاف کامپوزیتی کربن/ NiMoO۴ به روش الکتروریسی
- پوششش دهی و آزمون مقره های سرامیکی ۷۰ کیلو نیوتون با مواد سیلیکونی حاوی نانو ذرات سیلیکا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.