اثر زمان مصرف و غلظت سولفات روی در کاهش پوکی پسته

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI10_470
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 15749
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا معافپوریان

عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس

علیرضا شاکری زاده

دانشجوی کارشناس ارشد سابق و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهر

حمید محمدی

دانشجوی کارشناس ارشد سابق و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهر

محمدسعید تدین

عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس

چکیده

پسته یکی از مهمترین محصولات کشاورزی ایران است که برای کشور ارز آوری قابل توجه دارد . درخت پسته مقاوم به شرایط نامطلوب محیطی است و pH بالای خاک، شوری آب و خاک و کم آبی را که عمده ترین مشکلات اکثر باغات پسته است به خوبی تحمل می کند . به دلیل افزایش سطح زیر کشت پسته در کشورهای مختلف و افزایش رقابت در جهان صادرات این محصول مهم، ارتقاء کیفیت و کاهش پوکی پسته گامی موثر در حفظ بازارهای صادراتی کنونی کشور است . مطالعات نشان داده است که کمبود روی در گیاهان گسترش جهانی دارد و برآورد شده است که حدود 30 درصد از اراضی تحت کشت جهان با کمبود روی مواجه می باشند . معزاردلان و سرچشمه پور (1) در تحقیقی که در مورد اثرات متقابل عنصر روی با عناصر آهن، مس و منگنز در گیاه پسته انجام دادند نتیجه گیری کردند که اثرات متقابل این عناصر تنها بر نسبت این عناصر در اندام هوایی و ریشه معنی دار گردید . اثرات سوء این عناصر بر یکدیگر مربوط به خاک و یا اثر رقت در گیاه نبوده بلکه در هنگام جذب عنصر توسط ریشه یا هنگام انتقال عنصر از ریشه به اندام هوایی و یا بواسطه هر دو عامل بوده است . تدین نژاد (2) نشان داد که مصرف کود فسفره باعث اختلال در جذب و انتقال روی در درخت پسته می شود . سه عنصر غذایی که در پوکی پسته نقشی دارند عبارتنداز : بور، روی و نیتروژن و با توجه به میزان کانی بور در آب آبیاری و مصرف مناسب کود اوره در باع مورد آزمایش، تنها عنصر موثر که میزان قابل جذب آن کمتر از حدبحرانی بود عنصر روی بود .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.