بررسی تأثیر زمان برداشت بر میزان اسانس گیاه دارویی بادرنجبویه کرمانی Dracocephalum polychaetum Bornm

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: RCASFT03_219
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1660
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا رجبی

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج.

مجید شکرپور

استادیار، گروه علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

علی رسول زاده

استادیار، گروه مهندسی آب دانشگاه محقق اردبیلی

لیلا تبریزی رائینی

استادیار، گروه باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

گیاه بادرنجبویه کرمانیDracocephalum polychaetum Bornm از خانواده نعناعیان و از جنس Dracocephalum می-باشد. این گیاه یکی از گونههای بومی ایران است که در طب سنتی منطقه کرمان به دلیل بوی خوش و به عنوان ضد دل درد با ناممفرو استفاده میشود. درصد عمده اسانس این گیاه را مونوترپنها تشکیل میدهند. به منظور تعیین بهترین زمان برداشت از نظربالاترین بازده اسانس گیاه بادرنجبویه کرمانی طی سالهای 91-1390 آزمایشی در شرایط مزرعه در شهرستان فریدن استان اصفهان انجام گرفت. پیکر رویشی گیاهان در 3 مرحله فنولوژیکی مختلف شامل: 1) مرحله قبل از گلدهی 2) مرحله آغاز گلدهی 3) مرحله گلدهی کامل، برداشت و در هوای آزاد و در سایه خشک گردید. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که زمان برداشت تأثیر معنیداری بر میزان اسانس این گیاه در مراحل مختلف دارد و بیشترین مقدار اسانس به میزان 1/80 درصد از مرحله آغاز گلدهی استخراج شد

کلیدواژه ها

نعناعیان، بادرنجبویه کرمانی، زمان برداشت، اسانس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.