ارزیابی گلخانه ای برهمکنش دو نوع ورمی کمپوست و نیتروژن بر برخی خواص شیمیایی خاک زیر کشت ذرت
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
- کد COI اختصاصی: SSCI10_373
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 990
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی سراوان، دانشگاه سیستان و بلوچستان
دانشیار بخش خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
چکیده
روزانه هزران تن زباله شهری و ضایعات کشاورزی در ایران تولید می گردد، اگر این مقدار مواد در طبیعت به حال خود رها گردد، می تواند سبب آلودگی محیط زیست شود . با تبدیل ضایعات آلی به کمپوست ضمن جلوگیری از آلودگی محیط زیست می توان میزان ماده آلی خاک را افزایش داد ).1) تولید ورمی کپوست، با استفاده از انواع خاصی از کرم های خاکی است که می توانند مواد زائد و آلوده کننده موجود در محیط را به کود آلی با کیفیت ممتاز تبدیل کنند ).4) عوامل طبیعی و مدیریتی از دلایل موثر در پایین بودن میزان ماده آلی در خاک های زراعی ایران است . در بیش از 60 درصد خاک های زراعی ایران میزان ماده آلی کمتر از یک درصد و در بخش قابل توجهی از آنها کمتر از نیم درصد است . به دلیل این که معمولا استفاده از کمپوست یا سایر مواد آلی به تنهایی قادر با تامین نیترو ن مورد نیاز گیاه نیست، افزودن کود های شیمیایی نیتروژنی به کمپوست ضروری است بدیهی است با مصرف توام ورمی کمپوست و کود های شیمیایی می توان مقدار مصرف کود های شیمیایی را کاهش داد . در ضمن افزودن مواد آلی به خاک سبب کاهش آلودگی محیط زیست و افزایش فعالیت ریز جانوران خاک می شود با توجه به این که بیشتر خاک های استان فارس دچار فقر ماده آلی و کمبود نیتروژن می باشد و با عنایت به بالا بودن نیاز ذرت به نیتروژن، این پژوهش برای بررسی تاثیر کاربرد ورمی کمپوست همراه با کود شیمیایی نیتروژنی در خاک تحت کشت ذرت مورد مطالعه قرار گرفت . همچنین تاثیر ورمی کمپوست در افزایش قابلیت استفاده سایر عناصر غذایی خاک برای گیاه ذرت Zea mays L. مورد بررسی قرار گرفت .کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.