تأثیر بهره وری روی قدرت رقابت پذیری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی بررسی راهکارهای ارتقاء مباحث مدیریت، حسابداری و مهندسی صنایع در سازمانها
  • کد COI اختصاصی: IMIIMAIEO02_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نواب کونانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کوهدشت گروه حسابداری

منیره پورگراوندی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کوهدشت گروه حسابداری

تورج گراوند

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کوهدشت گروه حسابداری

چکیده

رقابت پذیری معیاری کلیدی برای ارزیابی درجه موفقیت کشورها، صنایع و بنگاه ها در میدانهای رقابت سیاسی، اقتصادی و تجاری به حساب می آید؛ بدین معنی که هر کشور، صنعت یا بنگاهی که از توان رقابتی بالایی در بازارهای رقابتیبرخوردار باشد، می توان گفت کهاز رقابت پذیری بالاتری برخوردار می باشد. از طرفی بهر هوری نقش مهم و موثری در رشد تولید و افزایش رقابت پذیری دارد. از طریق محاسبه و تحلیلشاخص های بهر هوری عوامل تولید می توان میزان عملکرد بخ شهای مختلف اقتصادی را در استفاده از منابع تولیدی بررسی نمود.بنابراین اقتصادی رقابتی با رویکرد بهر هوری؛ اقتصادهاییهستند که عوامل تقویت کننده بهر هوری جایگاه مناسبی در آا داشته باشند و رفاه حال و آینده بر پایه این عوامل ساخته شود. افزایش بهره وری کل عوامل موجب کاهش هزین ههای تولید وکاهش سطح قیم تها از جمله قیمت عوامل تولید و کالا و خدمات می گردد و در نتیجه تأثیر چشمگیری بر افزایش تقاضا و از همه مه متر افزایش توان رقابت محصولات داخلی در بازارهای داخلی وخارجی خواهد داشت و این امر منجر به توسعه تولید و استفاده از حداکثر ظرفی تهای تولیدی خواهد شد و در نتیجه حجم استفاده از سرمایه گذار یهای جدید افزایش یافته و متعاقبا اطلاعات و فناور یهای جدید را گسترش می دهد و منجر به افزایش صادارت از یک سو و کاهش واردات کالا از سوی دیگر می گردد

کلیدواژه ها

قدرت رقابت پذیری ، بهرهوری ، سطح قیمتها وشاخص رقابت پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.