بررسی پراکنش و تنوع زیستی گیاهان دارویی استان مرکزی (منطقه ساوه)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA01_417
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود حق شناس

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

علی اشرف جعفری

موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

غلامرضا گودرزی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

علی فرمهینی فراهانی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی

چکیده

گیاهان دارویی یکی از منابع بسیار ارزشمند در گستره وسیع منابع طبیعی ایران می باشد. استان مرکزی در ناحیه مرکزی ایران سطحی معادل دو میلیون نهصد و چهل هزار هکتار معادل 1/8 درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاصد اده است. این تحقیق به منظور جمع آوری و شناسایی بذور گیاهان دارویی منطقه ساوه واقع در استان مرکزی کمه دارای فلور بسیار غنی می باشد در سال های 91-1387 انجام گرفت. مشخصات گیاهی از قبیل نام علمی، جنس، گونه، نام فارسی و محلی گونه، محل پراکنش گیاه، ارتفاع محل جمع آوری از سطح دریا، اثر درمانی گیاه، نحوه مصرف و اندام دارویی برای هر یک از گونه ها مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی تعاد 36 جنس متعلق به 16 خانواده دارای خواص دارویی شناسایی شدند. خانواده Lamiaceae با 6 جنس و خانواده Asteraceae با 5 جنس خانواده های Apiaceae ، Papilionaceae Zygophylaceae با 3 جنس بیشترین و خانواده های Capparidaceae Liliaceae Residaceae ، Brasicaceae ،Scrophulariacea و Portulaceae با 1 جنس کمترین تعداد گونه های گیاه دارویی را داشتند.

کلیدواژه ها

استان مرکزی، بذور، ساوه، شناسایی و گیاهان دارویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.