اثر فواصل آبیاری و ترکیبات ضد تعریق بر عملکرد و اجزاء عملکرد گیاه دارویی سیاه دانه
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA01_266
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1331
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
استاد گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
توسعه روز افزون مصرف گیاهان دارویی نیاز به توسعه کشت و مدیریت و برنامه ریزی صحیح دارد. سیاهدانه یکی از گیاهان دارویی مهم و ارزشمندی است که خواصی همچون ضد باکتری، ضد ویروس و ضد صرع دارد. به منظور ارزیابی اثر فواصل آبیاری و ترکیبات ضد تعرق بر عملکرد و اجزای عملکرد سیاهدانه، تحقیقی در سال زراعی 1392-1391 در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در قالب آزمایش کرت های خرد شده با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی انجام شد. در کرت های اصلی فواصل آبیاری (10 و 20 روز) و در کرت های فرعی ترکیبات ضد تعرق کیتوزان (1و 0/5 و 0/25 درصد) موسیلاژ اسقرزه (1/5، 1 و 0/5 درصد) و صمغ عربی (0/75، 0/5 و 0/25 درصد) با سه تکرار قرار گرفتند صفات مورد مطالعه عبارت بودند از: تعداد کچسول در بوته، تعداد دانه در کچسول، تعداد دانه در گیاه وزن دانه در گیاه وزن هزاردانه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیکی و شاخص بدراشت نتایج حاصله نشان داد که تیمارهای مختلف ابیاری و ترکیبات ضد تعرق تاثیر معنی داری بر کلیه صفات مورد مطالعه بجز وزن هزار دانه داشت. بیشترین عملکرد دانه (621/56 کیلوگرم در هکتار) در فاصله آبیاری 10 روز و کمترین آن (484/23 کیلوگرم در هکتار) در فاصله آبیاری 20 روز مشاهده شد در بین تیمارهای مورد مطالعه بیشترین عملکرد دانه (760 کیلوگرم در هکتار) و کمترین آن (419 کیلوگرم در هکتار) به ترتیب در تیمارهای ترکیب ضد تعرق کیتوازان 1 درصد با فاصله آبیاری 10 روز و تیمار صمغ عربی 0/25 درصد با فاصله آبیاری 20 روز حاصل شد.کلیدواژه ها
سیاهدانه، فواصل آبیاری، ترکیبات ضد تعرق، عملکرد دانه، شاخص برداشتمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.