اثر خصوصیات فیزیوگرافی ( ارتفاع و شیب ) بر میزان ذخیره کربن آلی و کل نیتروژن خاک

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI10_249
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین نادری

دانش آموخته کارشناسی ارشد مرتعداری دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی

رویا هدایتی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دان

هادی درودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دان

چکیده

در میان خصوصیات خاک ماده آلی خاک مهمترین مؤلفه اکوسیستم های خاکی است و هر تغییر در فراوانی و ترکیب آن اثرات اساسی روی تعداد زیادی از فرایندهایی که در هر سیستم رخ می دهد، دارد برآورد ذخیره کربن خاک در مقیاس منطقه ای، . ملی و جهانی بیشترین اهمیت را در ارزیابی تغییرات چرخه کربن دارد اکوسیستم های خشک و نیمه خشک بیشتر از 25 درصد چشم اندازهای زمین را در بر می گیرند و این نسبت به علت پدیده بیابانی شدن در حال افزایش است خاک در این اکوسیستم ها به گونه ای ویژه ماده آلی و بیوماس گیاهی کمتری را نسبت به دیگر اکوسیستم های زمینی دارا می باشند . و این خود پیشنهاد می کند که حتی یک تغییر اقلیمی کوچک ممکن است تغییراتی را در فرآیند ها و خصوصات خاک مخصوصاً در چرخه ازت و کربن ایجاد کند .[7]West et al. (1994) اشاره کرد که این مناطق ممکن است اولین اکوسیستم های زمینی باشند که در نتیجه تغییرات اقلیمی و به علت طبیعت شکننده خاک این مناطق دچار آشفتگی و آسیب می شوند [.7] بنابرین مطالعه اکوسیستم های خشک ونیمه خشک ممکن است اطلاعات ارزشمندی راجع به عواقب تغییرات اقلیم در اختیار ما قرار دهد و سنجش های مفیدی را برای شناسایی تغییرات در این اکوسیستم ها و دیگر اکوسیستم های خاکی پیشنهاد می دهد . موقعیت خوب منطقه از لحاظ دامنه وسیع ارتفاعی (2900-2000) همچنین وجود طبقات مختلف شیب موقعیت خوبی را برای مطالعه اثرات شیب در طبقات مختلف ارتفاعی روی کربن آلی خاک و نیتروژن کل برای ما فراهم می آوردند . برای منطقه مورد مطالعه ارزیابی ذخیره کربن خاک مراتع موجود در آن مهم می باشد یه دلیل اینکه در حال حاضر هیچ پایش جامعی برای ذخیره کربن آلی و نیتروژن خاک وجود ندارد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.